Szánalmasan megbukott Cseh "Katka" - elmondjuk, miért

cseh Katalin
Asztalok között csúszott-mászott a földön, zavartan bolyongott drága esküvői helyszínének kertjében Cseh Katalin.
Vágólapra másolva!
Donáth Anna vezeti a Momentum EP-listáját. Nézzük meg részletesebben, hogy miért is váltja Cseh Katalint Donáth Anna a Momentum-lista élén. Két fő ok van? Cseh Katalin elképesztő botránysorozata, és az, hogy Donáth Anna apja, Donáth László Gyurcsány Ferenc jóbarátja.
Vágólapra másolva!
Cseh Katalin és Donáth Anna Forrás: MTI/Illyés Tibor

Cseh Katalin és az eltűnő uniós pénzek

Valószínűleg a Gyurcsány vezette baloldal kis fiókszervezete azért hozta meg a döntést a helycseréről, mert Cseh Katalin ellen súlyos jogi eljárások indulhatnak. A gyűrűző költségvetési csalásos botránnyal 2021 nyarán kezdett foglalkozni a sajtó,

mikor Anonymus közlései szerint egy mintegy 4.8 milliárd forint uniós pénz gyanús körülmények közötti megpályázásától és furcsa elnyerésétől volt hangos a sajtó. A pénzek felvevői egy Cseh Katalinhoz köthető céghálózat tagjai voltak.

A nyomozás azóta is folyik, tehát a Momentum okkal retteghet a következményektől.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a NAV szakemberei áttekintették a nagyjából fél tucat vállalkozásból álló hálózat elmúlt években benyújtott uniós pályázatait. A nyomozók ekkor megállapították, hogy

a vállalkozások összehangoltan pályáztak uniós és hazai pénzekre.

Több esetben egymással megegyező volt a Cseh Katalinhoz és köreihez köthető cégek székhelye, fióktelepe, ügyvezetője, de nemegyszer egyezés mutatkozott a beszállító személyében és a projekt megvalósításának helyszínében is. A pályázatokban úgynevezett holografikus eszközök, illetve technológiák szerepeltek. Az utóbbi elem meglehetősen lényeges, hiszen

az adóhatóság nyomozói azt valószínűsítik, hogy a céghálózat tagjai tíz pályázaton legalább részben ugyanazzal a fejlesztéssel vettek részt.

Ez azt jelentheti, hogy egy gépre, egy technológiai megoldásra többször is pénzt kérhettek. A feltételezést alátámasztotta, hogy az adóhatóságnál úgy vélik: két pályázatnál azonos eszközbeszerzés történt, s több pályázat esetében is azonos számlákat tüntettek fel az uniós pénzek felhasználásának igazolására.

A felháborító ügynek azóta már gyanúsítottja is van, méghozzá

a Cseh család cégéhez kapcsolható egyik vállalkozás ügyvezetőjének személyében.

Ahogyazt megírtuk, megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, így egyre nehezebb helyzetbe kerül a momentumos EP-képviselő.

Cseh Katalin botrányos esküvője

De önmagában már az is elég ok lehetne Cseh Katalin háttérbe tolására, hogy a baloldali politikus mit művelt fényűző luxusesküvőjén, amire milliókat tapsolt el.

Asztalok között csúszott-mászott a földön, zavartan bolyongott drága esküvői helyszínének kertjében Cseh Katalin Forrás: Origo

A féktelen lakomán az asztal alatt csúszott-mászott, bódult állapotban ténfergett, viháncolt fényűzően drága ruhákban.

Az esküvőn a legdrágább italokat fogyasztották és jó eséllyel nemcsak italoztak a résztvevők. Az eseményen megdöbbentő fotók készültek a baloldali karrierpolitikusról, akinek méltatlan viselkedése talán nem is volt magyarázható pusztán az alkohol hatásával.

Szerepét átveszi Donáth Anna

Donáth Anna apja, a szexuális zaklatással vádolt Donáth László régi jó kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenccel, a baloldal vezérével. Békés Márton a XXI. Század Intézet igazgatója és a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója hosszú és informatív tanulmányban elemezte a Donáth és az Apró családok politikai kapcsolatát,

így az Apró-unokából lett Gyurcsányné és a bukott miniszterelnök voltaképpeni családi kötődése a Donáth-klánhoz senki számára sem lehet kérdés.

Gyurcsány, aki a tőle megszokott nyájas kétszínűséggel nyilatkozta a szexuális bűncselekménnyel vádolt Donáth Lászlóról, akivel annak idején egy frakcióban is ült, hogy „erkölcsi példaképet" jelent számára, minden bizonnyal

nagy szerepet szán az Európai Parlamentben folytatott Magyarország-ellenes, baloldali tevékenységben a Donáth-lány számára.

Gyurcsány Ferenc és Donáth László Forrás: Origo

Semmi meglepő nincs tehát a mostani fejleményekben.

A szálakat továbbra is Gyurcsány mozgatja, a szolgálatába szegődött baloldali politikai szereplők pedig játsszák a rájuk osztott szerepüket.