David Pressmant elmenekítették az újságírók elől

diplomacy Horizontal
David Pressman, US Ambassador to Hungary, addresses a press conference at their embassy building in Budapest, Hungary on April 12, 2023. - Washington has imposed sanctions on a Russian-dominated bank in Budapest and several of its officials, Pressman said on April 12, 2023, in a move likely to further strain relations with Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Hirtelen titkosították Pressman látogatását a Pécsi Tudományegyetemen – írja a bama.hu. Az amerikai nagykövet az Emberség Erejével Alapítványhoz látogatott el a Citrom utcába, majd a negyedórás találkozó után az Irgalmasok utcáján az egyik Jókai téri étterembe ment gyalog, testőrök kíséretében. A nagykövet az ebédet követően átsétált a városházára, ahol Pécs balliberális polgármestere, Péterffy Attila fogadta. A városházán tett látogatása után az amerikai nagykövet kocsiba ült és a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba hajtatott a Pécsi Tudományegyetemre.
Vágólapra másolva!

Bár ennek a programnak az első részét korábban sajtónyilvánosnak hirdették meg, az összesereglett újságírók általános elképedésére mégsem lett az.

Előbb azt közölték velük, hogy a rektor beszédét meghallgathatják az érdeklődők, a nagykövetét már nem, utóbb pedig azt, hogy erre az időre sem mehetnek újságírók a terembe. A változtatások okát nem közölték, így nem lehet tudni, miről értekeztek a virológiai intézetben.

A bama.hu közben megírta: pécsi látogatása során a nemzeti oldal képviselőivel nem, csak szocialista érdekkörökkel konzultált Pressman. A nagykövet pécsi fellépéséről nyilvános online sajtótájékoztató keretében osztotta meg a jobboldal véleményét Barkóczi Csaba, az önkormányzat Fidesz-, és Kamarás Péter, az ÖPE-KDNP-frakciójának képviseletében. A portál cikke szerint Barkóczi Csaba egyrészt üdvözölte az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetének látogatását, ugyanakkor elsősorban gazdasági megközelítésekkel kicsit sérelmezte is, hogy az egész világon a demokrácia és a korrupció elleni küzdelem fellegváraként tisztelt Egyesült Államok magas rangú képviselője ilyen egyoldalúan tájékozódik városukban.

Mellár Tamással indította a napot az USA botránynagykövete Baranyában Forrás: bama.hu

Sajnálatát fejezte ki, hogy Pressman úr kizárólag a szocialista érdekkörökkel konzultált, és az itt ellenzékinek számító jobboldal álláspontjára már nem volt kíváncsi. Pedig szívesen tájékoztatták volna a polgármester által menedzselt pazarló városházi költségvetésről, fölösleges luxuskiadásokról, a baloldal holdudvarához tartozó városi cégvezetők összességében százmilliós prémiumairól, és egyéb pénzkiszivattyúzási ügyletekről.

Hirtelen titkosították az egyetemen tartott előadását Forrás: bama.hu

Ugyancsak beszámoltak volna róla, miként ássa alá a demokratikus működést a polgármester, többek között azzal, hogy az önkormányzati cégek 115 felügyelőbizottsági helyéből mindössze 7-et engedett át a jobboldalnak, ezzel is megakadályozva, hogy a legcsekélyebb mértékben is ráláthassanak e cégek működésére.

Kamarás Péter korábbi megnyilvánulásai alapján konfrontatív személyiségnek nevezve a nagykövetet, és azt üzente, hogy Pécs nem kér sem a békétlenségből, sem a feszültségkeltésből – amelyek a Soros-hálózat magyar baloldalt évek óta támogató guruló dollárjainak látványos következményei.

David Pressman Pécsen Forrás: bama.hu

Az ÖPE-KDNP mindezekért nem igazán örül e látogatásnak, bár az valóban a pécsi polgármester szíve-joga – aztán majd felelőssége is –, hogy mivel bántja meg ismét a pécsieket

– fogalmazott.