Késsel támadtak meg embereket maszkos bűnözők Albertirsán

Az egyik letartóztatott testvér
Vágólapra másolva!
A ceglédi rendőrök felkutatták és elfogták azokat a testvéreket, akik a gyanú szerint egy nap alatt kétszer is rátámadtak sétáló párokra Albertirsán. A fiatal testvérpárt azóta már le is tartóztatták.
Vágólapra másolva!

Húsvét hétfőn reggel érkezett arról bejelentés a rendőrségre, hogy két maszkos fiatal férfi késsel kirabolt egy fiatal párt Albertirsa központjában.

A támadók a hangjukat megváltoztatva értékeket és pénzt követeltek áldozataiktól, és mivel az egyikük ellenállt, az egyik támadó ököllel halántékon ütötte.

Ettől a pár annyira megrémült, hogy két telefont, egy headset-et és néhány ezer forintot is átadott a rablóknak.

az egyik letartóztatott testvér Forrás: police.hu

A ceglédi nyomozók még be sem fejezték a helyszíni szemlét, amikor egy kísértetiesen hasonló esetről értesültek, a maszkos fiatalok ugyanis a település másik felén is lecsaptak. Ezúttal egy házaspárra támadtak rá pénzt követelve maszkban.

A házaspár 56 éves férfi tagja ellenállt a támadóknak és lefegyverezte az egyiküket, mire a fiatalok elszaladtak.

Forrás: police.hu

A szemtanúk személyleírásai és a körzeti megbízottak helyismerete alapján azonosították a két támadót. Ekkor derült ki, hogy testvérek. A 22 éves T. Sándort és 17 éves öccsét április 17-én kora reggel elfogták.

A munkanélküli testvérek beismerték a támadást és azt is elárulták, hogy a másoktól elszedett pénzből nem ennivalót, hanem drogot akartak venni maguknak.

Először egy kocsmát szemeltek ki, de ott túl sokan voltak, ezért tovább álltak és a város egyik olyan helyére mentek, amit kedvelnek a fiatalok. A második támadásnál azonban alábecsülték a kiszemelt áldozatokat. Az azóta letartóztatott testvérpár ellen felfegyverkezve, bűnszövetségben elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a rendőrség.