Állati tetemek maradványai és kutyaürülék között tartotta a kutyáit egy csetényi férfi

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt indult csetényi ügy vizsgálatát
A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt indult csetényi ügy vizsgálatát
Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt indult eljárás egy 57 éves csetényi férfi ellen, mert embertelen körülmények között tartotta a kutyáit. Az állatoknak az volt a szerencséjük, hogy a rendőrök arra jártak és észrevették őket. 
Vágólapra másolva!

Állati tetemek maradványai és kutyaürülék fedte annak a helyiségnek a padlóját, amelyen két nagytestű kutyát tartott elzárva a gazdájuk. A lesoványodott állatokra 2022. október 21-én a Zirci Rendőrőrs rendőrei figyeltek fel, amikor egy környékbeli telephelyen intézkedtek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt indult csetényi ügy vizsgálatát Forrás: Police.hu

A helyszínre riasztott hatósági állatorvos megerősítette, hogy a két kutya körülményei és az egészségi állapotuk állatkínzásra utalnak.

A helyszínre kiérkező állatvédők, és a gyepmester gondoskodott arról, hogy az ebek megfelelő körülmények közé kerüljenek.

halott kutyák tetemei között élt a két nagyon sovány kutya Forrás: Police.hu

A kutyák gazdja, egy 57 éves csetényi férfi, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás megalapozott gyanúja miatt. A Veszprémi Rendőrkapitányságon lezárták a nyomozást az ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldék tovább az ügyészeknek.