Asztallábbal vertek el egy férfit Tatabányán az utcán

Asztalláb, bűntény, garázdaság, verés, verekedés, bántalmazás
Vágólapra másolva!
A felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2 emberre is rátámadt, az egyiket nem csak ököllel, hanem egy asztallábbal is megütötte.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2021. december 5-én este, Tatabányán, egy lépcsőház előtt egy férfi összeveszett egy másik férfival és egy nővel. A vita elfajult.

A nőt arcon ütötte, de olyan erővel, hogy eltört az áldozat az orrcsontja, amitől egy kis időre el is ájult.

Ezzel az asztallábbal ütöttek meg egy férfit Tatabányán, az utcán Forrás: Magyarország Ügyészsége

Aztán a férfi előkapott egy 38 centi hosszú asztallábat,

amivel többször arcon és fejen ütötte a nő élettársát.

A két férfi összeverekedett, amit egy idő után már a földön folytattak. A megütött férfi pedig egy kis időre leszorította a támadót.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ennek az áldozatnak könnyebb sérülései keletkeztek, de a szakértők szerint ez csak szerencse volt, mivel, ahogy az ügyészek fogalmaztak: "a kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekményhez használt asztalláb akár az élet kioltására is alkalmas eszköz."

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészek a garázdaság, súlyos testi sértés és a súlyos testi sértés kísérlete miatt benyújtott vádiratukban indítványozták, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt asztallábat pedig kobozza el.