A magyar fiatalok fantasztikus hangulatban, mindent elárasztó szeretettel fogadták Ferenc pápát - fotók, videók

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, szombat, 2023, Papp László Budapest Sportaréna,
Vágólapra másolva!
Pénteken érkezett háromnapos magyarországi látogatásra Ferenc pápa. A pápa útja elsősorban pásztori látogatás, azért érkezett Budapestre, hogy meglátogassa a Magyarországon élő keresztényeket, katolikusokat; ugyanakkor állami látogatás is. A látogatás egyik fénypontja az volt, amikor a katolikus egyházfő szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában közel 11 ezer fiatallal találkozott. A beszéde közben számos alkalommal hatalmas tapsvihar tört ki, ujjongással és soha véget nem érő tapssal fogadták a szentatyát az Istent dicsőítő fiatalok, akikhez a pápa magyarul is szólt.
Vágólapra másolva!

A Szentatya sűrű programjának egyik fénypontja az volt, amikor a katolikus egyházfő szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában közel 11 ezer fiatallal találkozott.

Hatalmas tömeg fogadta a pápát. 11 ezer fiatalhoz szólt Ferenc pápa Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A programban Ferenc pápa beszéde mellett a többi között tanúságtételek, néptánc, közös ima és zenei előadások is szerepeltek. Az egybegyűlt 11 ezer fiatal csodálatos hangulatot varázsolt. A nem mindennapi eseményen több ezer fiatal egyszerre dicsőítette Istent.

A fiatalok egész biztosan sokáig fognak emlékezni erre az eseményre Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ferenc pápa korábban elmondta, hogy nagyon szeret a fiatalokkal találkozni. Ez látszott a szentatyán, ugyanis energkikusan, korát meghazudtoló módon bonyolította le a rendkívüli eseményt.

Felemelő és csodálatos szavakat intézett a Szentatya a fiatalokhoz Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szentatya kezdetben megköszönte a fiataloknak a táncot, a felemelő éneket és a tanúságtételeket.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Méltóképp elmondható, hogy az ott résztvevő fiataloknak emlékezetes marad az esemény, ezt pedig a helyszínen is megmutatták, hiszen minden lehetőséget megragadtak arra, hogy kinyílvánítsák szeretetüket a pápa iránt.

Ferenc pápa a fiatalsághoz szólva elmondta, hogy az ifjúság a nagy kérdések és válaszok ideje. Bátorította őket arra, hogy Jézushoz hasonlóan merjenek kérdéseket feltenni és válaszokat keresni.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szentatya felemelő beszédet intézett a fiatalokhoz, és egészen hihetetlen az, hogy egyszerre ennyi fiatal fohászkodik az Istenhez.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ferenc pápa kiemelte, hogy Isten mindig ott van, hogy felemeljen bennünket, azt, hogy Isten mindig megbocsát. Mint mondta, Jézus mindig utat nyit.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A fiatalok a pápa beszéde alatt is gyakran ünnepelték a szentatyát. Néhol hatalmas tapsvihar terítette be az Arénát.

A fiatalokhoz szólva a pápa hangsúlyozta az alázatosság fontosságát.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Beszédének egyik sarkalatos pontja az volt, amikor elmondta, hogy az ember nem attól lesz nagy, hogy mások fölé emelkedik, hanem attól, hogy másokhoz leereszkedik; nem mások kárára, hanem mások szolgálatával.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Kiemelte, hogy Krisztus azt akarja, hogy élők, aktívak, főszereplők legyünk, ezért arra bíztatta a jelenlévőket, hogy tűzzenek ki magasabb célokat, másodszor pedig edzenek ezek elérésére.

A Szentatya üdvözölte a fiatalokat Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A magasztos beszédben a Szentatya csodálatos útravalót adott a fiatalságnak.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A katolikus egyházfő beszédében arra is bíztatta a fiatalokat, hogy legyenek csapatjátékosok, és Jézussal kommunikálva merjenek nagy célokat kitűzni.

Ferenc pápának néptáncokat is bemutattak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A továbbiakban arra serkentette a fiatalokat, hogy öleljék át a gyarlóságaikat és merjenek valódi emberek lenni, ,mert ekképpen tesz nagy dolgokat az Úr. A magasztos beszédét pedig úgy zárta a pápa:

A teljes eseményt az alábbi videóban tekinthetik meg:

A pápalátogatásról rendkívüli műsorfolyamban számol be a HírTV, a vizit ideje alatt élő közvetítésekkel és studióbeszélgetésekkel jelentkeznek. Erről és a pápalátogatás programjáról IDE KATTINTVA tájékozódhat.