Néhány tucatnyian voltak csak az engedély nélküli baloldali erőszakos tüntetésen

Tüntetés, demonstráció, tanár-diák tüntetés, diáktüntetés, tanár, diák, Egységes Diákfront, PDSZ, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, menet a Szent István Bazilikától, Bazilika, Budapest, 2023.05.03.
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője
Vágólapra másolva!
Megint tüntetést kezdett a baloldal Budapesten, de most sem voltak többen alig néhány száz embernél. Ennek ellenére megint engedély nélküli vonulást terveztek, megpróbálnak a Karmelita kolostorhoz vonulni.  A tüntetés élére Gyurcsányék megint a 18 éves, trágár rappelésével ismertté vált Pankotai Lilit állították, aki a legutóbbi erőszakos tüntetésen megafonon ordított a rendőrök arcába. Nem sokkal később Bohár Dániel leleplezte, hogy a trágár diák egy kiképzett szélsőbaloldali aktivista, akit a háborúpárti kampány egyik irányítója, Somogyi Zoltán instruált. 
Vágólapra másolva!

A tüntetést hivatalosan a pedagógusok támogatására hirdették meg, de a valóságban semmi köze az akciónak ehhez.

Pankotai Lili Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A nagyon kevés tüntető először a Belügyminisztériumhoz vonult, utána pedig a Margit-hídon át Budára, a Clark Ádám térre indultak. Az előzetes bejelentésben mindössze ennyi szerepel. Természetesen megint ott tolonganak a baloldali politikusok.

A szélsőbaloldali Tordai Bence a tüntetésen Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Kevesen voltak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A legutóbbi erőszakos trágár akció élére a baloldal a tizenéves Pankotai Lilit állította. Vele irányíttatták az embereket a Clark Ádám térre.

Pankotai Lili a legitóbbi tüntetésen a rendőrök arcába ordít

A lány a tavaly októberi kormányellenes tüntetés után lett ismert, ahol - a felnőtt szervezők kifejezett kérésére - olyan szavakkal teletűzdelt "slam poetry"-t adott elő, mint: „f.szomat bele", "a. f.szt", "ki kinek a f.szát szopja", ill. „kib.szott", „k.rvára".

Most is Pankotai Lili volt az, akivel a Várba irányíttatták az embereket.

Megint Pankotai Lilivel küldte a baloldal cirkuszolni a tüntetőket Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A 18 éves szélsőbaloldali aktivista egyébként kiképzett provokátor. Bohár Dániel leplezte le, hogy Pankotai Lili nem sokkal a tüntetés előtt Somogyi Zoltánnal találkozott, aki többek között a háborúpárti kampányt szervezte az amerikai nagykövetség pénzéből.

Nem sokkal korábban a Soros-egyetemen is "előadott" Balázs Péter volt külügyminiszter társaságában. Donáth Anna pedig Brüsszelbe utaztatta.

Pankotai Lili Somogyi Zotánnal Forrás: Bohár Dániel Facebook-oldala

A rendőrség sorfalat áll a Dísz tér előtt, így a cirkuszoló baloldaliak egyelőre nem tudnak bemenni. Néhány diák átugrott a kordonon, betört a térre. A rendőrség többször felszólította őket az engedély nélküli tüntetés befejezésére.

A szervezett provokációt jelzi, hogy többen gázálarcban érkeztek, mert eleve az volt a cél, hogy kiprovokálják a könnygáz használatát.

A rendőrök néhány perc alatt kiszorították őket a térről.

Még az építési állványra is felmásztak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Erre felmásztak az építési állványra és onnan kaviccsal dobálják a rendőröket.

Szabó Tímea, Karácsony párttársa Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A cirkuszoló tüntetők között rengeteg a baloldali politikus.

Gelencsér Ferenc,a Momentum elnöke mosolyogva élvezi a cirkuszt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A rendőrök elleni erőszakos támadás egyik irányítója Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő volt. A rendőrökre támadók közül öt embert állítottak elő a rendőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt.