Két rendőrre is rátámadt egy gyilkosság miatt elítélt férfi Budapest közelében

Vágólapra másolva!
Újra rácsok mögé kerülhet az a Pest vármegyében élő férfi, aki három héttel azután, hogy kiszabadult a börtönből, rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre, akik csak könnygázzal tudták őt megfékezni.
Vágólapra másolva!

Egy Pest vármegyei településen található parkban május 9-én hajnalban a rendőrök igazoltattak egy padon ülő férfit. Előbb

megpróbálta kivonni magát az igazoltatás alól, majd ugyan bediktálta az adatait, de közölte velük, hogy össze fogja törni a rendőrautót.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A rendőrök az igazoltatás során rájöttek, hogy a férfinak egy bírósági végzést kell kézbesíteni. Nem sokkal később az irattal együtt visszamentek a parkba és közölték ezt vele. A férfi erre

tiszta erőből eldobott egy követ az egyik intézkedő rendőr felé, aki elhajolt, így az nem találta el.

Aztán a másik felé is dobott egy követ, aki szintén elhajolt, így őt sem sikerült eltalálnia, viszont betörte a rendőrautó szélvédőjét.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy hagyja abba, de az ehelyett újabb kődobásra készült. Hogy ezt megakadályozzák, a rendőrök könnygáz spray-t alkalmaztak vele szemben, majd a rendőrkapitányságra vitték.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt hallgatta ki a férfi. Mint kiderült, mindösze három héttel szabadult az emberölés és hivatalos személy elleni erőszak miatt kiszabott büntetéséből. A kihallgatás után a férfit őrizetbe vették. Az ügyészek a férfi előéletét tekintve, illetve a szökés, rejtőzködés elkerülése érdekében javasolták a letartóztatását.