A dollárbaloldal a brüsszeli korrupció miatt börtönbe zárt EP-képviselővel együtt szavazott Magyarország ellen

Marc Tarabella
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament megszavazta a Magyarországot elítélő állásfoglalást, amely egy újabb szintre emeli a brüsszeli zsarolást. Ezzel próbálnak meg nyomást helyezni hazánkra annak érdekében, hogy a kormány változtassa meg békepárti álláspontját. Brüsszel célja, hogy Magyarország behódoljon és teljesítsen minden egyes követelést. A szavazás legdöbbenetesebb eleme az volt, hogy Marc Tarabella belga EP-képviselő is szavazhatott, természetesen Magyarország ellen. Tarabellát az Európai Parlament korrupciós botránya miatt tartóztatták le, nemrég engedték ki az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe - és a velejéig korrupt brüsszeli politikus a korrupciós helyzetre hivatkozva szavaz Magyarország ellen. Egészen elképesztő arcátlanság... 
Vágólapra másolva!

Ahogy azt megírtuk, az Európai Parlament baloldali többsége egy határozatot terjesztett be, amely felszólítja az Európai Tanácsot, hogy az uniós szerződések biztosította szankcionálási jogával élve

fossza meg Magyarországot az EU rotációs elnökségének lehetőségétől.

Magyarország 2024 második felében tölti be az uniós féléves elnöki tisztségét; ebben az időszakban vennék át hivatalukat az EP-választás után az új képviselők, akik az új bizottságot is megválasztják majd - írta meg a Magyar Nemzet.

A szavazáson 442 képviselő igennel, 144 nemmel szavazott, 33-an pedig tartózkodtak. Természetesen a Magyarországot elítélő zsaroló határozatot a dollárbaloldal képviselői is megszavazták. Az országot folyamatosan támadó, a magyarok ellen uszító és az uniós pénzek befagyasztását ünneplő momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna is igennel voksoltak, de így tett Ujhelyi István, Gyurcsányné, valamint a Gyurcsány-pártba tartozó Ara-Kovács Attila is.

Érdemes megjegyezni, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna havi 5-6 millió forintért munkálkodik azon Brüsszelben, hogy a pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője szerint a háborúpárti baloldali EP-képviselők nem tudják elfogadni, hogy Magyarország a béke pártján áll és elutasítja a háborús uszítást. Szerinte a nyomásgyakorlás újabb szintet ért el az Európai Parlamentben. Ebben pedig aktív szerepet vállaltak a magyar baloldali EP-képviselők is, akik előterjesztői, támogatói és megszavazói voltak a Magyarországot elítélő határozatnak.

Cseh Katalin és Donáth Anna is megszavazták, hogy a pedagógusok ne kapjanak béremelést Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szavazás megdöbbentő része volt, hogy szintén igennel szavazott (egyáltalán szavazhatott) Marc Tarabella belga EP-képviselő is, akit az Európai Parlament korrupciós botránya miatt tartóztattak le, börtönben volt előzetes letartóztatásban, aztán háziőrizetben, nemrég vették csak le róla a nyomkövetőt, de továbbra is számos korlátozás van vele szemben. Tarabella a vádak szerint aktív részese, sőt vezető alakja volt a brüsszeli korrupciónak;

azzal is vádolják, hogy pénzt mosott, illetve bűnszervezetekkel állt összeköttetésben.

A baloldali Tarabella 120 - 140 ezer euró közötti összeget kapott a EP korrupciós botrányának egyik résztvevőjétől, Pier Antonio Panzeritől azért, hogy segítsen a Katar-ügyben. Panzeri viszont alkut kötött annak érdekében, hogy enyhítsenek a büntetésén, így számos más korrupciós partnerét feladta.

Marc Tarabella nemrég még korrupció miatt volt börtönben, jelenleg is nyomoznak ellene Forrás: © European Union 2016 - Source : EP/Mathieu Cugnot

Hidvéghi ezzel kapcsolatban megjegyezte: "érdekes adalék", hogy a baloldal képviselői a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő érintettjével, azzal a szocialista Marc Tarabellával együtt szavazták meg a Magyarország-ellenes, Magyarországot elítélő jelentést, akit néhány napja engedtek csak ki a börtönből.

- fogalmazott.