Hatalmas árcsökkentésről számoltak be az Országgyűlésben

Élelmiszerbolt
Szinte azonnal munkát találnak, akik elvégzik a bolti eladó képzést
Vágólapra másolva!
A kiskereskedők túlteljesítik a kötelező akciózást, mivel egyes helyeken 30 százalékos árcsökkentés látható - minderről Fónagy János beszélt az Országgyűlésben kedden. Szóba került még a baloldal háborúpártisága és a tanári státusztörvény is. 
Vágólapra másolva!

Ma felelősséggel nem lehet jóslatokba bocsátkozni az ukrajnai háború végét illetően - mondta Csöbör Katalin. A fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában közölte, hogy Magyarország érdekét az szolgálja, ha ebben a fegyveres konfliktusban nem veszünk részt. A magyar emberek a nyugathoz tartozónak vallják magukat, de az sokaknak nem tetszik nekik, hogy a NATO-főtitkár arról beszélt, hogy a NATO-tagállamok egyetértenek Ukrajna NATO-tagságával - tette hozzá.

Csöbör Katalin arról is beszélt, hogy hazánkban 2016 óta jelentős erőfeszítések történtek a haderő fejlesztése területén. Ma minden felelős erőnek a béke pártján kell állnia, hogy garantálja a magyar emberek biztonságát - zárta.

A baloldal továbbra is háborúpárti Forrás: AFP/Genya Savilov

Minderre Menczer Tamás azt válaszolta, a keddi felszólalások során egyetlen baloldali felszólaló sem beszélt a békéről. Ennek oka, hogy ők háborúpártiak, és nem akarják, hogy a háború befejeződjön - tette hozzá a Külügyminisztérium államtitkára.

- ezt gondolják a háborúpártiak, miközben magyarok, ukránok és oroszok halnak meg. A háborúpártiak a szenvedések és a szankciós inflációk elnyújtását akarják. Menczer kifejtette, a baloldal azért háborúpárti, mert szerintük az ukránok érdeke a háború folytatása.

Nagy árcsökkenés

A háború és a szankciók bevezetése óta az egekbe emelkedett az energia- és az élelmiszerek ára - mondta Aradszki András napirend előtt. A dollárbaloldal tovább erőlteti a szankciós politikát, és megszorításokat vezetne be - tette hozzá a KDNP-s képviselő. Szólt arról is, hogy a baloldal kormányzása alatt elvették a 13. havi nyugdíjat és folyamatosan emelte a rezsit.

A baloldal a kötelező akciózást sem támogatja, pedig ennek a pozitív eredményei már látszanak - tette hozzá. Az intézkedéseknek köszönhetően a verseny fokozódik. Az infláció esetében a megtett lépések működnek, mert 2020 novembere óta most először csökkentek az árak - mondta Aradszki András.

Sok boltban jelentősen csökkentek az árak Forrás: Pixabay

Minderre Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy a kabinet elkötelezett a családok, a rezsicsökkentés és a teljes foglalkoztatás mellett. Az infláció letörése érdekében eddig a kormány 20 intézkedést hozott - tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy a kiskereskedők túlteljesítik a kötelező akciózást, mivel egyes helyeken 30 százalékos árcsökkentés látható.

Ezért kár volt

- így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Tóth Endre (Momentum) felszólalására. Kijelentette, hogy a Momentumtól sem hallott egyetlen érdemi javaslatot a tanárok helyzetének javítására. Amit Önök művelnek az képmutatás, cinizmus és pedagógusok elleni cselekedet - tette hozzá.

Mellár Tamás ostobának tartja a rendőröket és a gyárban dolgozókat

Ön lenéz mindenkit, mert az Ön műveltsége mindenkit lesöpör - így reagált Rétvári Bence Mellár Tamás (Párbeszéd) felszólalására. Nem nézheti így le a rendőröket, mert ők nem kalapácsos emberek, míg a gyárakban dolgozó embereket is lenézi azzal, hogy műveletlen, irányítható személyeknek nevezi - tette hozzá a Belügyminisztérium államtitkára.

Rétvári azt is felidézte, hogy a baloldali képviselő azzal sem mondott igazat, hogy nem volt egyeztetés az új tanári törvényről, mert az egyeztetés tényét még Brüsszel is elismerte.

Rétvári Bence: Ön brüsszelitább a brüsszelitáknál Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mi betartjuk az európai jogot, mégis ellenünk van a legtöbb eljárás - így reagált Rétvári Bence Novák Előd (Mi Hazánk) felszólalására. Szólt arról is, hogy minden kilencedik rab embercsempész volt a magyar börtönökben, így pedig lépni kellett.

Az EU-s pénz nem valami jótétemény, hanem nekünk jár, mert megnyitottuk a piacunkat mások előtt, és ez nyilván nagy európai cégeknek kedvez, és éppen ezért nekünk ez a pénz jár - így reagált Rétvári Bence Kunhalmi Ágnes (MSZP) felszólalására. Az a szégyenletes, hogy Önök azért járnak Brüsszelbe, hogy ezt megakadályozzák - tette hozzá.