A magyar kommandósok átadták a belga hatóságoknak a világ egyik legkeresettebb drogbáróját – videó

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A brazil férfit tavaly nyáron fogták el Budapesten. A drogbáró évekkel ezelőtt halottnak nyilváníttatta magát, azóta több álnevet is használt, az összeshez volt igazolványa is. Tegnap a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak megfelelően átadták a belga hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a TEK segítségével tavaly nyáron fogta el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét.

Az 54 éves, több néven ismert brazil férfi bandája 2017 és 2019 között legalább 45 tonna kokaint csempészett.

A férfi ellen itthon közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást, mert több hamis igazolvány volt nála.

A férfit évek óta keresték a hatóságok, az Interpol is körözést adott ki ellene, mivel a brazil 30 év börtönbüntetésre ítélte kábítószer-csempészés miatt.

A drogbáró alvilági kapcsolatait jól tükrözi, hogy évekkel korábban halottnak nyilvánították, azóta hamis személyazonosságal élt.

A rendőrség tudomása szerint 10 álnevet használt, és ezekhez iratai is voltak.

A rendőrség csütörtökön a TEK segítségével, a legmagasabb szintű biztonsági előírások szerint átadta a drogbárót a belga hatóságoknak. Egy konvoj kísérte ki a rabszállítót a reptérre, amit egy rendőrségi helikopter is biztosított. A reptér egy hermetikusan lezárt részén adták át a férfit a belga rendőröknek.