Ismert műgyűjtőt gyilkoltak meg Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy négy fős banda azért ment el az akkor 81 éves férfihoz, hogy elvegyék tőle a műtárgyait, kifejezetten egy értékes festményt. A nő elterelte a férfi figyelmét, amíg a társai bemásztak az ablakon. Megkötözték a férfit, majd amíg átkutatták a házat az egyik támadó megölte.
Vágólapra másolva!

A Budapesten élő 81 éves férfi műgyűjtő volt, a hobbijáról a banda tagjai egy műkincskereskedő családtagjuktól hallottak. Azt is megtudták, hogy a XI. kerületi otthonában más műtárgyakon kívül egy értékes festmény is van. Eldöntötték, hogy a festményt megszerzik a férfitól.

Ahárom férfi, valamint az eddig ismeretlen női ismerősükkel 2010 júniusában kocsival a férfi házának közelébe mentek. Az egyikőjük a kocsiban maradt, őrködött és biztosította a menekülést.

Ezek után a másik két férfi megvárta, hogy a műgyűjtő beengedje a nőt lakásába. A nő elterelte a férfi figyelmét, majd az egyik udvarra néző ablakot kinyitotta, ahol a férfiak bemásztak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A már ágyban fekvő műgyűjtőt az egyik támadó egy kemény tárggyal arcon ütötte, a társa hasra fordította és ragasztószalagot tekert a torkára. Később a bokáit és a kezeit is összekötözte. Ezek után átkutatták a lakást, de k

özben az egyik támadó odament az idős férfihoz és úgy megmarkolta a torkát, hogy eltört a nyelvcsontja. Emiatt agybénulása lett és 5 percen belül megfulladt.

A támadók értékes műtárgyakkal együtt elmenekültek a helyszínről.

Másodfokon, a Fővárosi Ítélőtábla a gyilkos férfit nyereségvágyból elkövetett gyilkosság miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte, a bűntársát pedig 15 év fegyházra. A kocsiban várakozó bandatagot rablás miatt 7 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a nőt bizonyítottság hiányában felmentették - írja az Ügyészség.hu.