Kokainként árult sütőport egy férfi Budapest belvárosában

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A rendőrség razziát tartott Budapest belvárosában, ami közben elfogtak egy férfit, aki kokainként árult sütőport az utcán. Ezen felül több szabálytalan autóst is megbüntettek, valamint azokat az embereket is is, akik az utcán ittak alkoholt.   
Vágólapra másolva!

A rendőrök hatalmas razziát tartottak Budapest V., VI., és VII. kerületében június 16-án estétől másnap reggelig, amiben részt vettek társhatóságok is, mint a NAV és a katasztrófavédelem.

Az ellenőrzés fő célja a drogok terjesztésének és fogyasztásának megakadályozása, az erőszak, garázdaság, lopás és rablás megelőzése volt,

emellett fokozott figyelmet fordítottak a szabálytalanul közlekedő autósokra, és a szórakozóhelyek környékének biztonságára is.

A razzia alatt 382 embert igazoltattak, 150 autó ellenőrzése közben hat sofőrt elfogtak, hármat kihallgattak, emellett több sofőrt feljelentettek vagy mnegbírságoltak.

A rendőrök három részeg sofőrt elfogtak, két embernél pedig drogot találtak. Kilenc ember az utcán ivott alkoholt, ezért feljelentették őket.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy 23 éves férfi a VII. kerületi Kazinczy utcában próbált átverni egy férfit drognak álcázott sütőporral.

A férfit június 16-án 22 óra 10 perc körül szólította le, ám közben lecsaptak rá a rendőrök és megtalálták nála a fehér porral teli tasakot, amiben mint kiderült, nem igazi drog volt.

A férfit mintavételre vitték, melynek során

a gyorsteszt kimutatta, hogy ő viszont kokainozott.

B. Roland két társa esetében is felmerült a drogozás gyanúja, így őket is bevitték mintavételre. A rendőrök a sütőport kábítószerként áruló B. Rolandot csalás miatt hallgatták ki.