Múzeumok Éjszakája: megkezdődött az idei programsorozat

PORGA Gyula; MIKLÓSA Erika; BERNERT Zsolt; VINCZE Máté
Múzeumok éjszakája - Országszerte több mint kétezer program várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!
Országszerte mintegy 450 intézményben több mint 2700 programmal - többek között kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, interaktív játékokkal, színházi és táncprodukciókkal, gyerekprogramokkal - várja a látogatókat szombat délutántól vasárnap hajnalig a 21. Múzeumok Éjszakája.
Vágólapra másolva!

Az eseménysorozat budapesti, a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott országos megnyitóján Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte:

az idei rendezvény a "Rendben vagyunk" szlogen köré épül, kiemelt helyszíne Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa, ahol 13 helyszínen több mint 50 programmal készülnek.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta: Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából indul el idén az intézményből a Múzeumok Éjszakája programsorozata.

A múzeumban a megújult állandó Petőfi-kiállítás mellett Polcz Alaine-, Nemes Nagy Ágnes-, valamint Hajnóczy Péter- és Nádas Péter-kiállítás, továbbá Cseh Tamás-tárlat is várja a látogatókat, akik a rendhagyó tárlatvezetések mellett zenei és színházi programokon is részt vehetnek - tette hozzá.