Két kislányt sodort el a Tisza Benknél

Vágólapra másolva!
Ha pár perccel előbb ér oda, akkor a másik gyerek életét is megmenthette volna - mondta a férfi, aki kimentette a Tiszában Benknél elmerült testvérek egyikét.
Vágólapra másolva!

Pénteken egy testvérpár a nagybátyjukkal ment le a partra fürdeni a Tiszában, de olyannyira erős volt az áramlat, hogy az pillanatok alatt elsodorta őket és elmerültek a vízben. Egy ideig együtt lebegtek a felszínen, majd hirtelen a nagyobbik lány eltűnt.

Csodával határos az is, hogy 1,2 kilométert úgy lebegnek a vízen, higgadtan, hogy nem történt nagyobb tragédia" – nyilatkozta az a férfi, aki az egyik lányt kimentette a vízből a Tényeknek.

A férfi a helyi kempingben volt, amikor a rendőrök szóltak neki, hogy két kislány elmerült a Tiszában, mire ő azonnal csónakba ugrott. Alig ment pár percet a vízen, amikor meglátta az egyik gyereket kapálózni: odament és kihúzta a 9 éves kislányt.

"Amit a gyerektől tudtam kérdezni azaz, hogy nem sokkal a rátalálásom előtt váltak ketté, perceken múlott az egész.

de ezt már nem lehet megtudni" - mondta a megmentésükre induló férfi. A másik, 12 éves kislányt még mindig keresik, pénteken este a vihar miatt egy időre felfüggesztették a keresést, szombaton pedig a zavaros víz miatt nem folytatták. A kisebbik testvért kórházba szállították.

A testvérpár édesanyja teljesen összeomlott a történtek miatt.

Úgy tudni

a Tisza ezen szakaszán ráadásul tilos a vízbe menni,

ezért nagy valószínűséggel büntetőeljárás fog indulni a felnőtt ellen, aki a tragédia idején a gyerekekre vigyázott.