Kocsis Máté: Cinikus és álságos, hogy a háborúpárti Momentum a háború áldozataira emlékezne

KOCSIS Máté
Budapest, 2023. március 6. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A momentumos Tompos Márton tehát szurkol a háborúért, de meg akar emlékezni annak áldozatairól. Álságos és cinikus dolog - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

Álljunk meg egy szóra! Meglehetősen visszataszító, hogy épp Tompos Márton momentumos képviselő kezdeményezi a parlament egyperces néma megemlékezését az orosz-ukrán háború kárpátaljai áldozataiért - írta legújabb bejegyzésében Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője szerint ő volt ugyanis az, aki nemrég arról értekezett, hogy nem szabad tűzszünetet kötni, sőt szerinte a tűzszünet hangoztatása is kártékony.

Tompos Márton tehát szurkol a háborúért, de meg akar emlékezni annak áldozatairól. Álságos és cinikus dolog. De párttársai is tele vannak háborúpárti nyilatkozatokkal, Fekete-Győrtől Bedő Dávidon át Cseh Katalinig - írta a Fidesz frakcióvezetője.

Cseh Katalin egy másik alkalommal, hasonló okokból még a diplomata útlevelét is elhagyta.
Szóval, uraim! Mulatozás és megemlékezés nem jár kéz a kézben - tette hozzá.

Ráadásul amikor a Momentum aggódni kezd a határon túli magyarokért, ezernyi nemzetgyalázó húzásuk közül muszáj idehozni azt az esetet is, amikor Románia parlamenti választásán természetesen nem a magyar szervezetnek kampányoltak, hanem egy liberális román pártnak. Összességében tehát ilyen előzményekkel megemlékezést javasolni a háború magyar áldozataiért gyalázatos cinizmus és kétszínűség, amiről szó sem lehet - zárul a bejegyzés.