A Fidesz választ vár Karácsony Gergely 500 milliójáról

Bod Péter Ákos Bod Péter Ákos Bod Péter Ákos - interjú
Bod Péter Ákos - interjú
Vágólapra másolva!
Hihetőnek és életszerűnek tartja-e, hogy egyetlen információ és kép sem lelhető fel a zárt adománygyűjtő ládáról, illetve, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányára létrejött mozgalom azután kapott több mint 450 millió forintot, miután már visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztáson?  - ezekre a kérdésekre vár választ a Fidesz Karácsony Gergelytől. Nagyon ideges lett, és ordenáré módon szidta az őt kérdező újságírót Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, amikor Karácsony Gergely 500 milliós kampányfinanszírozási botrányáról kérdezték. Bod Péter is tagja volt a Karácsony-féle mozgalomnak, de állítása szerint semmit sem tud a pénzekről. Az elmúlt 33 év legnagyobb baloldali pártfinanszírozási botrányának legfőbb kérdéseire Karácsony továbbra sem ad magyarázatot. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy mondja el az igazságot a 99 Mozgalom állítólagos adománygyűjtő ládájával kapcsolatban. Hollik István azt mondta: miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került,

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: Karácsony Gergely "meséje nagyon gyenge lábakon áll", és azóta az ügyben még a pénzmosás gyanúja is felvetődött. A kormánypárti politikus két kérdésre vár választ a Karácsony Gergelytől:

Hollik István arra szólította fel a főpolgármestert, hogy mutassa meg az adománygyűjtő ládát, vagy legalább egy fotót mutasson arról, ahol a láda ott van egy rendezvényükön. Ha Karácsony Gergelynek ebben az ügyben semmi titkolnivalója nincs, akkor "dajkamesék helyett válaszoljon, és mondja el, hogy mi is az igazság valójában" - hangoztatta Hollik István.

Nagyon ideges lett Bod Péter Ákos

Karácsony Gergely egyik közgazdásza, Bod Péter Ákos f@szkalapnak nevezte Bohár Dániel újságírót, mert kérdezni mert tőle az 500 milliós kampányfinanszírozási botrányról. Az erről szóló videót alább tekinthetik meg.

Mint arrról korábban beszámoltunk,Kocsis Máté legújabb bejegyzésében közölte, hogy fel kell tárni a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét, ezért szerdán a titkosszolgálatoknál indítványozni fogja a baloldal pénzmosási ügyének további vizsgálatát.

A Fidesz frakcióvezetője szerint miközben egyre többen követelik a nagy mennyiségű valuta eredetének tisztázását, Karácsony Gergely napról napra zavartabban viselkedik, lódít és nevetséges állításokkal igyekszik tisztára mosni magát.

Egyre több a kérdés Karácsony Gergely pártfinanszírozási botrányában Forrás: Origo

A Fidesz frakcióvezetője szerint sok ember számra nehezen elképzelhető tehát, hogy Karácsony Gergely városvezetői tevékenységéért rajongó budapestiek tömegei a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat és eurójukat hónuk alá csapva felkutatják a titkos dobozokat, hogy támogathassák a későn kelő főpolgármester politikai ambícióit még egy évvel azután is, hogy az visszalépett a jelöltségtől.

Amit tudunk: külföldi százmilliók, idegen érdekek, pénzmosás, zavaros magyarázatok, egy Perjés Gábor nevű törökbálinti táskás ember, aki számlára teszi a fekete "mikroadományokat", eközben ismét előkerülnek a Gyurcsány-korszak kulcsfigurái: Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám.
Amit viszont még nem tudunk: valójában honnan volt a külföldi pénz?

Kocsis szerint erre kell választ adniuk a titkosszolgálatoknak, mert minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek.

Kitől kapott Karácsony Gergely 506 millió forintot?

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony két éve összevissza beszél arról, hogy a tavalyi miniszterelnök-jelölti kampányát pontosan miből és mennyi pénzből fizette. Márki-Zay Péter korábban elárulta a sajtónak, hogy a főpolgármester kampánya 500 millió forintba került, amit Karácsony következetesen tagadott. A Nemzeti Információs Központ néhány napja nyilvánosságra került jelentéséből azonban egyértelműen kiderült, hogy hazudott a főpolgármester.

Több mint 506 millió forint mozgott az egyesülete számláján, ráadásul azt készpénzben fizették be.

Rengeteg a kérdés Karácsony Gergely 500 millió forintos kampányfinanszírozási botránya kapcsán Forrás: Origo

Karácsony korrupciós botrányával kapcsolatban számos, kínzó kérdés felmerült.

  • Kitől kaphatott ennyi pénzt Karácsony egyesülete?
  • A mai világban miért volt szükség készpénzben gyűjteni támogatásokat, és aztán úgy betenni a bankba az állítólagos adományokat?
  • Ki profitált a vesztes választási kampányból?
  • Miért van kísérteties hasonlóság Márki-Zay guruló dolláros botránya és Karácsony mozgalmának ügye között?
  • Miért különösen veszélyes ez az átláthatatlan finanszírozási gyakorlat Magyarország függetlenségére?

Többek közt ezek azok a kérdések, amelyeknek Bohár Dani utánajárt szakértők és az érintettek megkérdezésével. A Patrióta Youtube-csatornájának erről készült videóját alább tekinthetik meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely egyesülete, a 99 Mozgalom a 2021-es évet vesztességgel zárta, de tavaly az „adománygyűjtő dobozokban" 22,6 millió forint maradt. Az egyesület éves pénzügyi beszámolóiban keveredik a támogatás és az adomány megnevezés, és a korábban ismertnél mintegy százmillió forinttal nagyobb pénzmozgásról vallanak.