Londonból telefonáló unokázós csalók csaptak be idős magyarokat

unokázós csalók
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Kilenc évnyi fegyházbüntetésre ítélt a Szekszárdi Járásbíróság egy 44 éves, sajókazai férfit csalásért, mert időseket megkárosító bűnszervezetet irányított Nagy-Britanniából a Szekszárdi Törvényszék szerdai tájékoztatása szerint. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A hétfői ítélet szerint a férfi többéves börtönbüntetés elől 2018-ban szökött Nagy-Britanniába, ahol két évvel később létrehozta idős emberek megkárosítására szakosodott bűnszervezetét.

Illusztráció Forrás: www.police.hu

A férfi kifejezetten Magyarországon élő, egyedülálló idős embereket hívott fel telefonon,

és magát közeli hozzátartozójuknak kiadva azt állította, hogy személyi sérüléssel járó autóbalesetet okozott, amelynek során nagy értékű kár keletkezett. A kár rendezésének céljából sok pénzt kért kiszemelt áldozataitól.

Miután sikerült megtévesztenie őket, felhívta a beszervezett, magyarországi futárait, akik átvették a kicsalt pénzt.

így verik át az unokázós csalók az időseket Forrás: BRKF

A Nagy-Britanniából kiadatással hazaszállított férfit a bíróság hat rendbeli, két esetben kísérleti szakaszban maradt csalás miatt mint különös, többszörös visszaesőt, és mint bűnszervezetben elkövetőt ítélte el 9 év fegyházbüntetésre, és kimondta azt is, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Egy futárt négyrendbeli csalásért öt év fegyházra ítéltek.

Kitértek arra is, hogy a futárokat beszervező nőt és egy sofőrt már korábban jogerősen elítéltek, miután a bűncselekmények elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság a nyomozást nagy mértékben segítő nőt 4 év 6 hónap börtönre, míg sofőr társát pénzbüntetésre ítélte. Az eljárás egy másik futár ellen még tart, mivel ő tagadta, hogy tagja lenne a bűnszervezetnek.