Nagy János: Higgadtan a vendégmunkásokról

fiatal férfi fizikai munka melós
Vágólapra másolva!
A különbség a migráns és a vendégmunkás között egyszerűbb, mint gondolnánk: a vendégmunkás vendég, és a munka végeztével hazamegy - írta Nagy János, a Miniszterelnöki irodát vezető államtitkár legújabb bejegyzésében. 
Vágólapra másolva!

Vendégmunkás vagy migráns? Ami közös bennük: mindkét esetben az országunkba érkező idegenről van szó. Azonban közel sem ugyanaz a kettő - írta Nagy János legújabb bejegyzésében.

A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közölte, migránscsoportokat valamennyiünk látott már elégszer.

A Gastarbeiter, azaz a vendégmunkás – a törvény szavaival élve – „munkavállalás céljából Magyarországra érkező és Magyarországon a vendégmunkások foglalkoztatásáról szóló törvényben meghatározott feltételek és foglalkoztató által kilencven napot meghaladóan foglalkoztatott, Magyarországgal nem szomszédos, Európai Gazdasági Térségen kívüli, harmadik ország állampolgára" - tette hozzá.

Tudjuk, hogy Magyarországon munkaerőhiány van, nagyjából 80-90 ezer álláshely betöltetlen, ami a magyar gazdasági fejlődés miatt akár növekedhet is. Nem akarunk olyan ország lenni, ahol a migráció melletti legjobb érv az, hogy egyszerűen máshogyan nem lehet megoldani a munkaerőhiányt. Pedig van más válasz: a családbarát Magyarország, ahol a család az első, és ahol a kihívást demográfiai intézkedésekkel gyűrjük le. Lehet, hogy több időt és több pénzt igényel, de végül Magyarország magyar ország maradhat - közölte Nagy János.

Nem akarjuk elkövetni azokat a hibákat, amelyeket a nyugati országok a hatvanas-hetvenes évektől kezdve elkövettek, s amelyeknek jelenleg épp a levét isszák. Batsányi Jánost idézve: vigyázó szemetek Párizsra vessétek...

Nagy szerint pedig a különbség a migráns és a vendégmunkás között egyszerűbb, mint gondolnánk: a vendégmunkás vendég, és a munka végeztével hazamegy.

Láthatóan a baloldali ellenzék mindezt nem hajlandó tudomásul venni, és a magyar állampolgárokat megvezeti, amikor arról szónokol, hogy a kormány bevándorlóországgá teszi hazánkat. Ne higgyünk nekik! Magyarország kormánya továbbra is harcol – a magyarországi baloldal brüsszeli szövetségesei ellenében is – a migránsok kötelező betelepítése ellen - zárul a bejegyzés.