Nagy bajban az ukránok: itt a legújabb hírek az összeomlásról

Vágólapra másolva!
Az ukrán hadsereg június 4. óta több mint 26 ezer katonát éshá romezer harceszközt vesztett az úgynevezett ellenoffenzívájában – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Szergej Sojgu újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy ez idő alatt az orosz erők 21 ellenséges repülőgépet és 5 helikoptert lőttek le, valamint 1244 harcjárművet semmisítettek meg, köztük 17 német gyártmányú Leopard harckocsit, 5 francia AMX-10RC kerekes harckocsit, valamint 12 amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet. Több száz tüzérségi eszközt és különleges harci járművet is sikerült megsemmisíteni - idézi a Mandiner.

Hozzá kell tenni: ezelet az adatokat nem lehet ellenőrizni, és mindkét fél hallgat a saját veszteségeiről. Ugyanakkor az ukrán és a nyugati reakciók azt alátámasztják, hogy az ukrán ellentámadás nem sikeres.

„Amennyiben azonban az Egyesült Államok kazettás bombákat szállít Ukrajnának, úgy az orosz fegyveres erők válaszlépésként kénytelenek lesznek hasonló harceszközöket bevetni az ukrán csapatokkal szemben. Fontos megemlíteni, hogy Oroszország arzenáljában vannak kazettás lőszerek, ahogy szokás mondani minden eshetőségre. Mindemellett ezek jóval hatékonyabbak az amerikai típusoknál, és több, változatos modell áll rendelkezésre"

– fűzte hozzá az orosz védelmi miniszter.

Sojgu közölte azt is, hogy már most további műszaki és logisztikai intézkedéseket tettek a csapatok és harceszközök ilyen fegyverekkel szembeni védelmére.,