Sajt, fagylalt, kenyér: undorító dolgok derültek ki a legnépszerűbb ételekről

fagylalt, jégkrém, furcsa, ízek, szokatlan, fagyi, arany, Aranyrög fagyi
ice cream cone covered with real gold leaf held by hand
Vágólapra másolva!
Gyakran halljuk, hogy amikor feldolgozott élelmiszert fogyasztunk, sosem lehetünk benne egészen biztosak, mit is eszünk. 
Vágólapra másolva!

Toll és haj a kenyérben

Ezt most nem úgy kell elképzelni, hogy a pék haja véletlenül belekerül a kenyérbe.

A lisztkezelő aminosavat kreatinban gazdag szövetekből, például emberi hajból, állati szőrből vagy tollból állítanak elő.

Hódvégbél-váladék a vaníliafagyiban

A hódvégbél egy úgynevezett castoreum nevű váladékot választ ki, amelyet az állatok területeik megjelölésére használnak.

Ezek után kétszer is meggondolja, hogy vaníliafagyit akar-e. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ez az anyag édeskés, vaníliás illatú, ezért az élelmiszertudósok szívesen építik bele egy-egy receptbe.

Ez a ragacs pedig nem más, mint a mirigyváladék és vizelet keveréke, amit egyébként parfümökhöz és különféle kozmetikumokban is használnak.

Fűrészpor a sajtban

A sajt csomósodásra hajlamos élelmiszer, amit a gyártók igyekeznek elkerülni. Hogy miként?

Fűrészport tesznek bele. Persze nem abban a formában, ahogy a fa forgácsolásánál keletkezik, hanem cellulózként. Ezt azonban csak a reszelt vagy aprított sajt esetében használják.

- írja a Bors.