Újabb riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat

eső, víz, zivatar, időjárás, 2022.09.15. Budapest, Eső Újpesten 2022 szeptember 15-én
Vágólapra másolva!
Kelet felé tart a hidegfront: már a Dunántúl nagy részén és az északi vármegyékben van hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztás.
Vágólapra másolva!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaiban a következő órákban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek.
Elsősorban az ország délkeleti felén, kétharmadán alkalmasak a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is - jelezték

A heves zivatarokat viharos, kárt okozó - óránkénti 90-100 kilométeres, de zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres - szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérik.

Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.