Sörösüveggel és faléccel támadt férfiakra egy brutális testvérpár

Vádlottak padjára kerül az erőszakos testvérpár - fotók, Magyarország Ügyészsége, Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség, testi sértés, fülöpszállási testvérpár, 2022. március 4.
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, illetve súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy fülöpszállási testvérpárral szemben, akik egy parkolási vitából kialakult konfliktus során törött sörösüveggel, illetve faléccel támadtak rá emberekre.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű, fülöpszállási testvérek tavaly, március 4-én késő este részegen, autóval érkeztek a szomszéd településen található vendéglátóhelyre, a tetthelyre. A fiatalabbik a presszó előtt parkolt le.

Vádlottak padjára kerül az erőszakos testvérpár Forrás: Magyarország Ügyészsége

Nem sokkal az érkezésük után egy szintén autóval érkező társaság éppen indulni akart. Mivel a testvérek kocsija túl közel állt az ő autójukhoz, nem tudnak beszállni, ezért az egyik férfi megkérte a testvéreket, hogy álljanak odébb. A fiatalabbik testvér ezen felidegesítette magát. Indulatosan azt kérdezte a férfitől:

majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújt mindent.

A másik férfi beszaladt a presszóba, ahonnan hívták a rendőröket.

sörösüveggel támadtak meg egy embert Forrás: Magyarország Ügyészsége

A fiatal testvér felkapott egy 120 centis lécdarabot és

olyan erővel ütötte arcon a társaság mellette álló tagját, hogy a kerítésléc darabokra tört.

Ezalatt bátyja bement a presszóba. Egy másik férfi felszólította, hogy távozzanak. A két férfi összeveszett, aztán össze is verekedett egymással. Az áldozat megpróbálta kilökni a presszó teraszáról az idősebb testvért,

aki erre felkapott egy törött sörösüveg-darabot és a férfi nyaka felé csapott vele.

A támadás során mindkét áldozat súlyosan megsérült. Az ügyészek szerint "az idősebb férfi cselekménye a nyak felé mért csapás folytán életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt, annak elmaradása csak a szerencsén múlott." A főügyészség az idősebb testvért életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, öccsét pedig súlyos testi sértéssel és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja és börtönbe küldené. A testvérek sorsáról első fokon a Kecskeméti Törvényszéken hoznak majd ítéletet.