Így rohanta le a TEK a révfülöpi nyugdíjasra támadó erőszakos bűnözőket – videó

Vágólapra másolva!
Három betörőt fogtak el tegnap a Terrorelhárítási Központ emberei, mert a gyanú szerint kifosztottak egy idős asszonyt Révfülöpön. Elfogásukról felvétel készült, mutatjuk, mi történt.
Vágólapra másolva!

Július 3-án arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy révfülöpi családi házban élő 89 éves asszonyhoz az éjszaka során betörtek, a bankkártyáját, a készpénzét és egyéb értékeit pedig ellopták.
A rendőrök a helyszínelés során megállapították,

hogy a betörők a ház egyik ajtaját feszítették fel, majd amíg az idős asszony aludt, átkutatták a házat és elvittek mindent, ami értékes.

Az ellopott bankkártyáról még aznap hajnalban levették a pénzt. A nyomozás során kiderült, hogy kik lehetnek a tolvajok és az is, hogy az egyikük korábban már követett el erőszakos bűncselekményt, ezért az elfogásukat a TEK egyik egységre hajtotta végre augusztus 1-jén.

Az 54 éves S. István mezőkövesdi, a 49 éves K. Andrea és a 61 éves L. Tamás budapesti tolvajokat pedig budapesti lakásukban kapták el, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat. A házkutatás során a rendőrök különböző, betöréshez használatos eszközöket és egy gázriasztó pisztolyt is lefoglaltak.