Elszabadult a 2-es villamos egy szerelvénye. A műszaki meghibásodás következtében a szerelvény elgázolt egy idős asszonyt, aki meghalt a balesetben.

Műszaki meghibásodás következtében baleset történt a Fővám téren. A 2-es villamos egyik szerelvénye nem tudott idejében lefékezni, és elsodorta a síneken áthaladó idős hölgyet, aki azonnal meghalt a helyszínen.

A tragikus baleset szerdán este történt: a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es villamos épp a megálló felé haladt, amikor, a vezető elmondása szerint,

műszaki hiba lépett fel, és nem tudott lefékezni.

Így haladt tovább a Belgrád rakpart felé. Az idős asszony a Közvágóhíd felé tartó járműre készült volna felszállni, és emiatt a síneken átvezető járdaszakaszra lépett. A villamos azonban ekkor magával sodorta az asszonyt.

Illusztráció!Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A nőt súlyos sérülésekkel kórházba szállították, azonban az életét nem sikerült megmenteni.

A szerelvényt végül a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződésnél tudták megállítani.

Az utasok épségben vészelték át a történteket, a vezetőt azonban sokkos állapotban szállították le - aki utóbb már nem tudta biztosan megmondani, hogy használta-e a hangjelzést az ütközés idején.

Az incidenst követően a rendőrség lezárta 2-es, a 2B és a 23-as villamosok szakaszát a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között, az utasok pótlóbusszal közlekedhettek - írja a Bors.

A címlapi kép illusztráció!