Több mint ezer bejelentést kapott a vihar miatt a fővárosi katasztrófavédelem

vihar, villám, villámlás, vihar illusztráció, zivatar, eső
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Több mint ezer bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére szombat reggelig - közölte a szervezet az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Főleg kidőlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tűzoltói segítséget.

- írták. Folyamatosan dolgoznak a fővárosi tűzoltók, az önkéntes tűzoltó egyesületek és a Budapest Mentőszervezet a viharkárok elhárításán - tették hozzá.

Lakosok szerint a II. kerület egyes részein áram kimeradás miatt víz sem volt.

A XI. kerületben, a Lapu utcában

az M1-M7-es aluljárójában felgyülemlett vízben elakadt egy autó,

a X. kerületi Dreher Antal úton pedig négy kocsi és egy kis teherautó futott villamos sínre a vízben. Sok helyről érkezett automatikus tűzjelző riasztás.

A Pest körüli településekről több mint százhatvan bejelentés futott be vízkárok és fakidőlések miatt, leginkább Szigetszentmiklósról, Gyálról, Nagytarcsáról, Kistarcsáról, Csömörről, Kerepesről és Gödöllőről.

Szigetszentmiklóson jelentős a vízkár: garázsokba, házakba, pincékbe ömlik a felgyülemlett esővíz; a Losonczi utcában és a Csepeli úton kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat, míg a Rekettye utcában egy árokba borult autót kellett kivontatniuk a tűzoltóknak. Gödöllőn a 3-as főút Szabadság úti szakaszán fák dőltek az úttestre, míg

a Tisza utcában fenyőfa dőlt egy családi házra, és beszakította a tetőt.