Szijjártó Péter: Továbbra is biztonságban van Magyarország energiaellátása

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. július 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Gyármentő Program támogatottjainak bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 19-én. Eddig huszonöt cég kapta meg a támogatási oklevelet, összesen 27,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokat előmozdító Gyármentő Program keretében. MTI/Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így az ország energiaellátása továbbra is biztonságban van - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a bejegyzésben hangsúlyozta: az energiaellátás biztonsága továbbra is kulcskérdés Európában, így Magyarországon is, "ahol a természeti adottságainknál fogva importra szorulunk a fő energiahordozókból".

Hozzátette, hogy az elmúlt napokban számos aggodalomra okot adó hír jelent meg a szomszédban zajló háborúból az energia-infrastruktúrát ért támadások kapcsán.

A tárcavezető jelezte, hétfőn telefonon egyeztetett Alekszandr Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével, aki arról biztosította, hogy az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így az ország energiaellátása továbbra is biztonságban van.