Első installációjával a kreativitás születését ünnepli az AERON Koppenhágában

ELSŐ INSTALLÁCIÓJÁVAL A KREATIVITÁS SZÜLETÉSÉT ÜNNEPLI AZ AERON KOPPENHÁGÁBAN
Vágólapra másolva!
A Koppenhágai divathét nyitónapján mutatta be a kreativitás születését ünneplő installációját a magyar fenntartható divatmárka, az AERON.
Vágólapra másolva!

Az AERON Abstract Laboratory címre hallgató installáció egy beszélgetésből született a francia-dán művész Leila Guinnefollau, illetve a divatmárka alapító divattervezője, Áron Eszter között. Az alkotás a kreativitás genezisét örökíti meg, a pillanatot amikor a gyerekek képzelőereje először lép működésbe játék közben olyan erővel, hogy feloldódnak benne a valóság és a fantázia határai.

AERON Forrás: AERON

"Ki ne készített volna bájitalt levelekből és egy kicsi ebből, egy kicsi abból gyerekként, abban a kreatív hitben hogy mindez amit tesz, változást fog hozni a világba?" teszi fel a kérdést Guineefollau az alkotásról írott bevezetőjében.

Első installációjával a kreativitás születését ünnepli az AERON Koppenhágában Forrás: AERON

Ennek a gondolatnak a mentén, egy laboratórium művészi interpretációja emelkedik a tér közepén: az acél asztal beton lapján furcsa formájú, kézzel formázott üveg és kerámia tárgyak állnak, amelyek formáját a valóságot is meggörbíteni képes képzelőerő alakította.

Forrás: AERON

A tárgyak részletek, amelyek egyenként és összességükben mind az AERON univerzumának esszenciáját jelenítik meg a befogadó számára: a márka föld színeire a dán homok, a márka gyökereire a Budapest-térkép petricsésze reagál. Guinnefollau szabadon értelmezi Eszter Áron ambícióját, aki minden szezonban egy visszafogott, mégis izgalmasan elegáns világot teremt a kollekcióval.

Forrás: AERON

A szenvedéllyel töltött installáció ugyanakkor egy másik szinten is lehetőséget kínál az értelmezésre: misztikus erővel emlékezteti a befogadót a saját kreatív potenciájára. Az AERON Abstract Laboratory önismereti kalandra invitál, arra, hogy feltegyük a kérdést: mikor engedtük olyannyira szabadjára a képzelőerőnket, hogy az életünket olyan gondtalannak érezhettük, mint egy játékba merült gyerek?