Két tucat embert vert át milliókkal egy év alatt egy szélhámos házaspár

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Faházak építését vállalta egy Veszprém vármegyei házaspár, majd a munkát nem csinálták meg, vagy ha igen, annyira rosszul, hogy a megrendelőknek vissza kellett bontaniuk az elkészült épületrészleteket. Valójában nem is építkezéssel foglalkoztak, csak az volt a céljuk, hogy minél több pénzt szerezzenek meg. Egy év alatt 23 embert vertek át, közel 30 milliós kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő házastársak voltak és Veszprém vármegyében laktak. Az egyébként felszolgáló végzettségű férfi 2019 évben egy cég vezetője lett.

2020-ban a házaspár elhatározta, hogy törvénytelen módon szereznek pénzt,

amelyhez a cégüket használják fel.

Ehhez faházak kivitelezőjeként hirdették magukat az interneten, holott a cégnek köze nem volt semmilyen építkezési tevékenységhez.

Az volt a tervük, hogy miután a megrendelők elutalják nekik az előleget, a munkát nem, vagy csak részben teljesítik, a pénzt pedig elköltik.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A céget a férfi képviselte, míg a nő biztosította a számlaszámot, ahová a megrendelők elutalták a pénzt. A vállalt munkák többségéhez azonban hozzá sem kezdtek. Emellett többször volt rá példa, hogy olyan rossz munkát végeztek, hogy a megrendelőnek vissza kellett bontania az addig elkészült épületrészt.

Miután a cégről rossz hírek kezdtek terjedni,

2021 elején alapítottak egy másik, építkezésekre specializálódott társaságot, mellyel tovább folytatták az illegális üzleteket.

A házaspár 2020 júliusa és 2021 június vége között

országszerte 23 embert károsított meg, összesen több mint 29.000.000 forintnyi értékben.

A ceglédi ügyészség a házaspárral szemben csalás miatt emelt vádat.