Kezdődik a Tranzit: Orbán Viktor fontos beszédet mond

Tranzit, vita, Tihany, jobboldal
Vágólapra másolva!
Augusztus 24-27 között ismét megrendezik a jobboldal hagyományos eseményét, a Tranzitot. Tihanyban számos színes, érdekes vitát hallgathatnak meg az érdeklődők többek között az ország jelenlegi helyzetével és közéletével kapcsolatban. Tihanyban pénteken felszólal Orbán Viktor kormányfő is.
Vágólapra másolva!

A tihanyi Tranzit az évek folyamán hagyománnyá nőtte ki magát, a jobboldal egyik legfontosabb találkozási pontja. Az eseményt 14 éve rendezik meg, népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a meghirdetés után rendre azonnal elkel az összes jegy.

A Tranzit egy hagyományos találkozási pont Forrás: Földházi Árpád

- mondta korábban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A rendezvény olyan védjeggyé vált, ahol a fő hangsúly a gondolatokon és a párbeszéden van. Számos vita lesz a gazdaságról, a háborúról és a magyarság jelenlegi kihívásairól ebben a háborús, feszült időkben.

Számos parázs vitát hallgathatnak az érdeklődők Fotó: Polyák Attila - Origo

A vitákon és a párbeszéden van a fő hangsúly

Vitázni fog többek között Dömötör Csaba, a Miniszerelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Mesterházy Attilával, a Szocialisták és Demokraták alapítójával.

Rendkívüli népszerűségre tett szert a politikai fesztivál Forrás: Földházi Árpád

Európa döntés előtt címmel a jövő évi EP-választás tétjéről vitázik Hidvéghi Balázs, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője Tompos Mártonnal, a Momentum szóvivőjével, frakcióvezető-helyettesével. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével vitázik az emberi erőforrás-politikáról. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péterrel vitatkozik.

Pénteken délelőtt 10:30-kor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Háború és béke címmel tart előadást a gazdasági lehetőségekről az orosz-ukrán konfliktus árnyékában.

Augusztus 25-én 17:30-kor pedig Orbán Viktor miniszterelnök értékeli az ország helyzetét.

Augusztus 26-án 10:30-tól Kelet és nyugat között címmel a magyar külpolitika mozgásteréről tart előadást Szijjártó Péter külügyminiszter.

A vitákat és az eseményt élőben ide kattintva követhetik.

A részletes programtervet a linkre kattintva olvashatják.