Itt van Kocsis Máté bejelentése a napelemek éves elszámolásáról

napelem, napenergia, környezetvédelem
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte Lantos Csaba energiaminisztert, hogy - a brüsszeli döntést felülírva - a már megvalósult családi napelem-beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett. 
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté legújabb bejegyzésében arról írt, hogy a háború és a szankciók miatt kialakult energiaválság több mint egy éve kilőtte és rángatja az energiaárakat. Ilyen körülmények között nincs helye annak, hogy az Unió elvárásai nyomán rosszabb elszámolási feltételeket kapjanak azok a családok, akik az elmúlt években napelem felszerelésével igyekeztek csökkenteni a fogyasztásukat - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.


Kocsis szerint a Fidesz a magyar családok érdekeinek védelmére kapott felhatalmazást tavaly a választóktól, és ebbe, bizony, beletartozik a rezsivédelem is. A Fidesz frakcióvezetője éppen ezért arra kérte Lantos Csaba energiaminisztert, hogy - a brüsszeli döntést felülírva - a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!