Itt van: létrejött Putyin és Kim Dzsongun rettegett szövetsége

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadta Kim Dzsongun meghívását, hogy "egy alkalmas időpontban" látogasson el Észak-Koreába - jelentette csütörtökön a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Kim Dzsongun szerdán találkozott Putyinnal a Vosztocsnij űrközpontban. A KCNA tájékoztatása szerint megállapodtak a két ország stratégiai és taktikai együttműködésének további erősítésében "a katonai fenyegetésekkel, provokációkkal és az imperialisták zsarnokságával" szemben.

Kim Dzsongun az orosz elnök által az üdvözlésére rendezett fogadás végén észak-koreai látogatásra hívta meg Putyint az orosz elnök számára "alkalmas időpontban". Putyin a KCNA közlése szerint "örömmel elfogadta" a meghívást.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azonban szerdán a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint azt közölte, hogy egyelőre nincs tervben Putyin phenjani látogatása.

Az orosz elnök szerdán a Rosszija 1 televízióban elmondta, hogy az észak-koreai vezetőnek Vlagyivosztokban bemutatják az orosz Csendes-óceáni Flotta képességeit, majd ellátogat a Távol-keleti Szövetségi Egyetemre és Orosz Tudományos Akadémia létesítményeibe, a továbbiakban pedig Komszomolszk-na-Amurében polgári és katonai repülőgépgyárakat keres fel.