Börgöndi repülőbaleset: testével védte kisfiát az édesapa a tűzben

börgöndi, repülőnap, katasztrófa,
Vágólapra másolva!
A négyfős család, akik megsérültek a balesetben, eredetileg nem is a börgöndi repülőnapra indultak, csak egy szerencsétlen véletlen miatt álltak meg megnézni a repülő bemutatóját, ami később melléjük zuhant. Az édesapa pár napja ébredt fel a kómából és már tudja, milyen szörnyűség részese lett családja – tudta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi szerencsétlenség során a két tapasztalt pilóta, a 67 éves Rózsavölgyi Vilmos és 37 éves fia, Árpád vezette gép zuhant le a börgöndi reptérnél. Egy karádi, négyfős család autója mellett csapódtak a földbe, a berobbanó üzemanyag hatalmas tűzgömbbé változtatta a mezőt és a rajta parkoló autót.

A tűz egy pillanat alatt elborította a kocsit is, amiben az édesanya, Andrea és kislánya ült.

Az édesanya, a kislány és az édesapa is súlyosan megégett. A 8 éves kislány állapota péntekre már javult, stabillá vált, az édesapa csütörtökön tért magához.

A repülő közvetlenül a család autója mellett csapódott be Forrás: police.hu

A kisfiú és édesapja, Iván kiszállt az autóból, a mezőn állva nézték bemutatót.

A hirtelen felcsapó tűz elől Iván saját testével védte kisfia életét, a pici édesapja hősies lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg sértetlenül a tragédiát.

A család valójában nem a légiparádéra érkezett. Vidékről mentek haza Karádra, amikor a két kisgyerek észrevette a levegőben bemutatóját megkezdő repülőt. Az ő kérésükre álltak meg a szülők a mező szélén és ezért történhetett meg, hogy a parádé szörnyű pillanataiban nem a nézőknek fenntartott biztonsági zónában álltak - írja a Bors.

– mondta lapnak Karád polgármestere, Schádl Szilárd. A települést mélyen megrendítették a történtek, a helyiek minden tőlük telhető segítséget megadnak a családnak, akiket jól ismernek. Andrea a Posta alkalmazottjaként dolgozik, Iván kamionsofőr, mindketten nagy szeretetben nevelik gyerekeiket.