Itt az ügyészség közleménye az esztergomi robbantásról

robbanás, robbantás, Esztergom, egy rendőr meghalt, több sérült, családi ház, fenyegető, felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, esztergom, búbosbanka, 2023. 09. 20.
Vágólapra másolva!
A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást azután, hogy Esztergomban egy zavart elméjű férfi robbantást követett el. A robbanásban a terrorelhárítás egy speciális kommandósa meghalt, 11 ember megsérült, köztük több rendőr és tűzoltó. Volt, aki súlyosan. Az ügyészség tájékoztatása szerint a merénylő is meghalt.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben – áll az ügyészség közleményében, amelyet az Origónak küldtek.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az eddig beszerzett adatok szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket.

Az ügyészség péntekre ígért részletesebb tájékoztatást.