A republikánusok elítélik, hogy amerikai adófizetői pénzből buktassák meg a magyar kormányt - videók

Incumbent Wisconsin Governor Scott Walker Holds Re-Election Night Event In Pewaukee GettyImageRank3
PEWAUKEE, WI - NOVEMBER 06: Supporters watch as returns come in for Republican Gov. Scott Walker at an election night party on November 6, 2018 in Pewaukee, Wisconsin. Walker won reelection against Democratic challenger Tony Evers. Darren Hauck/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A republikánusok szerint nem helyes az amerikai adófizetők pénzét a magyar kormány megbuktatására költeni - hangzott el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ delegációja azért utazott Washingtonba, az Egyesült Államokba, hogy a 2022-ben és 2023-ban elég nagyot szólt CPAC Hungary konferenciát tovább szervezze és tovább mélyítse a kapcsolatokat azokkal a republikánus barátokkal, akik nyitottak Magyarország, és a magyar kormány politikájának valódi megismerése iránt – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Kobza Miklós. A központ kreatív vezetője – maga is a delegáció tagja – elmondta: A fogadtatás felemelő volt, élő cáfolata mindannak, amit liberális média Magyarország elszigeteltségéről szokott írni.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője megjegyezte: Amerikában a politikai megosztottság óriási méreteket öltött, talán még annál is nagyobb, mint Magyarországon. Úgy vélte: politikája, illetve egészségi állapota miatt nem biztos Joe Biden demokrata elnök újraindulása. Ugyanakkor szerinte még mindig annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy a jövő évi elnökválasztáson Biden és Donald Trump csap össze.

Kobza Miklós megjegyezte: az amerikai republikánusok szerint nem helyes az, ha amerikai adófizetői pénzek vannak a magyar ellenzék kampánya és a magyarországi ellenzéki média mögött. Azt mondják, hogy a USAID forrásokat nem szabad egy hűséges NATO tagállam kormányának megbuktatására költeni. A USAID nem kormánybuktató ügynökség, hanem segélyszervezet, a harmadik világ népesedési, vízellátási gondjait, infrastrukturális helyzetét igyekszik megoldani – vélik.

Szikra Levente megjegyezte: a magyar választópolgárok széles rétegei értesültek róla, hogy az ellenzéket külföldről finanszírozzák. Többek között azért cserébe, hogy hazánk is beálljon a háború támogatói közé. A vezető elemző hangsúlyozta: arra kell figyelni, hogy a saját sorsunkról mi hozzuk meg a döntéseket. Nem szabad elkényelmesedni, mert bár az ellenzék bénának tűnik, de hatalmas erőforrások állnak mögötte – hangsúlyozta a vezető elemző.

Brüsszel elárulta az európai gazdákat

Magyarország, Lengyelország és Szlovákia az Ukrajnával kialakult gabonavitában védi a saját gazdasága érdekeit, a polgárai érdekeit, életszínvonalát, jólétét – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Fricz Tamás politológus. Van egy határ, ami után nem mondható el, hogy minden megengedhető Ukrajnának, ez egy vörös vonal, amin túllépett Ukrajna – mondta, utalva arra, hogy Kijev beperelte ezt a három uniós országot, mert nem engedik be piacukra az ukrán gabonát.

Brüsszel elárulta az európai gazdákat, noha arra lenne hivatott, hogy az európaiakat képviselje – hangsúlyozta Zila János, a központ elemzője azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság Ukrajna oldalára állt a vitában a tagállamokkal szemben. Kifejtette: akik nagy hasznot húznak az ukrán gabonából, azok amerikai, holland, francia és egyéb nyugati óriáscégek, befektetési alapok. Az unió nem az ukránokat, hanem ezeket a multikat védi – tette hozzá.

Azt még elképzelni is szörnyű lenne, ha Gyurcsány Ferenc nemhogy 20 évre, hanem mondjuk egy hónapra kormányfő lenne Magyarországon – jegyezte meg Fricz Tamás a volt miniszterelnök azon kijelentéséről, hogy még 20 évre tervez a politikában. A politológus szerint elkeserítő, hogy ez az ember még itt van a magyar politikában. Az őszödi beszéd kiszivárgása utáni brutalitások kapcsán idézte a Balsai-bizottság megállapításait, miszerint 2006 őszén, a Gyurcsány-kormány idején politikai indíttatású terrorcselekmények történtek Magyarországon. Felelősségre vonás mégsem történt – jegyezte meg.

Zila János kifejtette: lehet, hogy Gyurcsány még 20 évet szeretne, de az emberek, a választópolgárok azt mondják, hogy az ő kormányzásából eleget, sőt túl sokat láttak. Pontosan emlékeznek rá, hogy a volt miniszterelnök becsapta őket és tönkretette az országot. Akkor emelték többszörösére a gáz és az áram árát, befagyasztották a béreket és a nyugdíjakat és sorra jöttek a megszorítások.