Karácsony adománygyűjtő botránya: nyílt levélben kérdezik Őrsi Gergelyt és Tordai Bencét - videó

Demokrácia napi tüntetés, Budapest, 2023.09.15. oktatás, tanulás, tanítás, tanító, diák, tanár, Tordai Bence, Karácsony Gergely
Tordai Bence és Karácsony Gergely a tüntetésen
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben fordult a II. kerület MSZP-s polgármesterhez, valamint Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselőhöz a Fidesz helyi frakcióvezetője Karácsony Gergely és Perjés Gábor adományládikás botránya és az OTP feljelentés miatt. Gór Csaba szerint minden jó érzésű embernek joga van tudni az igazságot: válasz még nem érkezett a levelére. A politikus egyúttal felkérte a vagyonnyilatkozatokat ellenőrző bizottságot, hogy indítson vizsgálatot Perjés Gábor ügyében.
Vágólapra másolva!

Több millió forintnyi jövedelmet titkolhatott el Perjés Gábor II. kerületi önkormányzati képviselő, Karácsony Gergely mozgalmának korábbi pénzhordozó embere - derült ki a napokban. A NAV költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz az ügyben, de az OTP is feljelentést tett. Úgy tudni ugyanis, hogy Karácsony Gergelyék - úgynevezett mikroadománygyűjtő ládáiban kötegben voltak a gyűrődésmentes, egymás utáni sorszámú 50 és 100 eurós bankjegyek, amelyeket Perjés Gábor később a bankba fizetett be.