Videón Novák Katalin találkozója Elon Muskkal

Elon Musk, Novák Katalin, Amerika, gyermek, család
Vágólapra másolva!
Novák Katalin köztársasági elnök Elon Muskkal, a Tesla alapító-vezérigazgatójával találkozott a Texas állambeli Austinban. Tárgyaltak egyebek mellett a nyugati világot érintő demográfiai válságról és annak lehetséges megoldásairól is.
Vágólapra másolva!

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt az autógyártó közelmúltban átadott központjában. Novák Katalin a találkozón arról is beszélt, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül. Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy olyanokkal találkozzon, akik szövetségesek a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez.

A gyermekek mentik meg a jövőt

A demográfiai kérdésekről Elon Musk korábban azt nyilatkozta, hogy a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság.

Elon Musk az utóbbi időszakban találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és most Novák Katalinnal.

Korábban Novák Katalin meghívta Elon Muskot Budapestre

– írta még pár héttel ezelőtt az X nevű platformra Novák Katalin köztársasági elnök Elon Musk, az X és a Tesla milliárdos tulajdonosának, miután az üzletember a követői figyelmébe ajánlotta Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját.