Karácsony Gergely menekül a pénzmosásos kérdések elől

tanártüntetés, 2022. 10. 23. Budapest, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett a Fővárosi Közgyűlés ülésére; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 27-én ismét összeült a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb mint egy év van hátra az önkormányzati választásokig, de Karácsony Gergely baloldali főpolgármesternek még mindig a miniszterelnök-jelölti kampánya miatt kell magyarázkodnia - írta a Mandiner.

A főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. A napirend előtti felszólalásokat Wintermantel Zsolt kezdte meg.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője azzal kezdte, hogy

„Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós valutát, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az Ön magyarázatát" – fogalmazott a politikus.

Ön szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsó sorban az újságírói társadalommal, akik ki szeretnék deríteni, mi történt 2021 nyarán. „Önnek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket. Elmondhatta volna az igazságot. De Ön más utat választott. Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori" – hangoztatta a kormánypárti frakcióvezető.

Karácsony megint elmenekült az újságírók elől Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hogy tudnak mindezek fényében szavazni?

Felszólalásának végén azt kérdezte a közgyűlésben ülő DK-s, momentumos, szocialista és párbeszédes képviselőktől (akik így vagy úgy, de támogatásukról biztosították korábban a főpolgármestert), hogy tudnak mindennek fényében szavazni Karácsony előterjesztéseiről, miközben ők is hiteltelennek, bohózatnak tartják a városvezető magyarázkodásait.

Wintermantel felszólalását egy politikai akció követte. A Fidelitas tagjai molinót feszítettek ki, melyen a következő állt:

Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró? Ezt ugye már ti sem hiszitek el!

A főpolgármester erre, illetve Wintermantel felszólalására úgy reagált: hála a „fideszes" állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány. Mint mondta, a baloldal kampányában egyetlen fillér közpénz sem volt, „ebben biztos lehet".