Hekkertámadásról szólnak egyes hírek a Volkswagen csoport működésében fellépő problémák miatt. A vállalatcsoport több márkáját is érintette egy informatikai probléma, több üzemük is leállt. Szerdán a győri Audi-gyár is leállt, de gyorsan sikerül elhárítani a hibát.

Informatikai problémák nehezítik meg globális szinten a Volkswagen csoport működését. Szerdán több gyáruk is leállt, ez a győri üzemet is érinti.

Szerdán kora délután ütötte fel a fejét az az informatikai probléma, amely miatt egymás után álltak le a Volkswagen csoport gyárai.

A jelenség érinti többek között a zwickaui, drezdai, hannoveri, osnabrücki, emdeni és a wolfsburgi üzemeket is Németországban – írja a Világgazdaság.

Leállt a győri Audi-gyár, az egész Volkswagen csoport bajba került.Fotó: Polyák Attila - Origo

A mai naptól kezdve mindenhol, világszerte leálltak az Audi üzemek. Óriási problémánk van

– közölte a cég szóvivője. Az nem tudni, hogy mi okozza az informatikai problémát, amely a leálláshoz vezetett, de egyes hírek hekkertámadásról szólnak.

A győri Audi-gyárban is állt a munka. Az üzem közölte, hogy szerda estére már sikerült elhárítaniuk a problémát, ami az autó- és az elektromos motorok gyártását egyaránt érintette.

A munka zavartalanul folytatódhatott az üzemben.