Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

55. Hortobágyi lovasnapok programsorozat
Hortobágy, 2023. július 16. Kishuszárok versenyeznek a Nemzeti Vágta előfutamában, a Hortobágyi Vágtán az 55. Hortobágyi Lovasnapokon 2023. július 16-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulásával, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.
Vágólapra másolva!

A kétnapos eseményen szombat kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamain lehet buzdítani a lovasokat. Ezt követi a Nemzeti Vágta előfutama.

Este lesz a kocsitoló verseny előfutama, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatója, valamint a Győri Ördöglovasok előadása.

A szombati programot a szilvásváradi lipicai méneshajtás zárja.

Vasárnap lesznek a középdöntők és döntők. A program délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik.

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban. A kép illusztráció! Forrás: MTI/Balázs Attila

A nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megmérettetése következik. A nemzetközi futamban nyolc nemzet résztvevői szállnak versenybe lipicai lovak hátán.

Az idei Jótékonysági Sztárfutamon Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes nyereményét a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel.

Vasárnap lesz a Kishuszár Vágta döntője és a fogatvágta fináléja. A nemzetközi futam döntője előtt zajlik a közmédia Tündérkert című új kalandfilmsorozatához kapcsolódó történelmi lovasfelvonulás.

A 16. Nemzeti Vágta döntője vasárnap 16:50-kor veszi kezdetét, az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással ér véget a program. A Duna vasárnap 15 órától élőben közvetíti az eseményt.