Megszólalt a külügy az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztéséről

OTP, logó, tábla, ügyintézés, bank, országos takarékpénztár
Budapest, 2022. október 22. Az Országos Takarékpénztár (OTP) bankfiókjának logója az 1967-ben felépült OTP 14 emeletes 86 lakásos toronyház földszintjén a főváros I. kerületében, az Alagút utca és Attila út találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté külügyi szóvivő szombaton.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatása szerint a magyar álláspont világos:

amíg az OTP-t nem veszik le a listáról, addig Magyarország nem fog hozzájárulni semmilyen további európai uniós finanszírozáshoz az ukrajnai fegyverszállítások tekintetében.

A NAZK Magyarország kérésére jelentette be az ideiglenes felfüggesztést és közölte: cserébe elvárják Magyarországtól, hogy támogassa az Európai Békekeret 500 millió eurós részletének átutalását.