Még Karikó Katalin Nobel-díjáról is csak ostobaságok jutnak Fekete-Győr Andrásnak eszébe

FEKETE-GYŐR András
Budapest, 2019. május 26. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Túlzás nélkül, kizárólag csak ostobaságokat tud írni Fekete-Győr András akkor is, ha éppen egy magyar csodáról van szó. Ezúttal Karikó Katalinról és Nobel-díjáról.
Vágólapra másolva!

"(...) A Momentum alapítói ahhoz az új Európa-nemzedékhez tartoznak, amelynek tagjai közül nagyon sokan az Orbán-rendszer helyett már a külföldi tanulást, oktatást, munkát választották. Mi pont azért jöttünk haza, hogy Magyarországot olyan hellyé tegyük, ami ismét képes megtartani az értékeit."

Karikó Katalint éppen főnöke, Gyurcsány Ferenc elődei üldözték el Magyarországról, még a rendszerváltás előtt. A kommunisták. Fekete-Győr szövetségei. Hogy jut eszébe erről is a magyar tudomány közismerten példátlanul támogató Orbán Viktor és kormánya? És akkor a zagyva fogalmazásról ne is beszéljünk.

Később azért elismeri, hogy a szocializmus idején távozott, de aztán jön az újabb ostobaság, amikor azon elmélkedik, hogy miért Amerikában kutat. Az egyébként magyar állampolgár, magyarságára büszke Karikó Katalin.

Szánalmas Momentum, szánalmas Fekete-Győr András, szánalmas baloldal.