Egy férfi fogva tartotta volt párját és az öt gyerekét a budapesti otthonában

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi arra kényszerítette volt párját, hogy elköltözzön vele egy új lakásba, ahol fogva tartotta őt és az öt gyerekét. A nő azonban nem törődött ebbe bele és az egyik nap azt mondta a férfinak, hogy boltba megy, de valójában feljelentette a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

A férfi és élettársa több mint 11 évig éltek együtt, ez alatt öt gyerekük született, azonban többször előfordult, hogy a férfi agresszíven viselkedett a nővel, ezért amikor 2018-ban börtönbe került, az anya elköltözött a gyerekeivel és megszakította a kapcsolatot a férfival. A férfi 2021-ben szabadult, de ekkor a nőnek már új kapcsolata volt. 2022 nyarán

a nő szakított a párjával és úgy döntött, hogy újra megpróbálják a gyerekei apjával, ami azonban nem tartott sokáig, pár hét után a nő ismét elköltözött.

Ebbe a férfi nem tudott beletörődni, ezért június végén, két ismerősével egy hajnalon megjelent a nő lakásán,

az alvó anyát és a gyerekeket felébresztette, majd egy késsel megfenyegette őket, hogy ha nem utaznak el vele, akkor meg fogja őket ölni.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fenyegetés nyomatékosításaként a férfi belemarkolt a nő hajába és egy 10 centis tincset levágott belőle.

A nő végül a gyerekeivel együtt egy budapesti munkásszállóra költözött a férfival. A nő a lakást csak a férfival vagy úgy hagyhatta el, hogy valamelyik gyerek a férfival volt, mivel a férfi tudta, hogy a nő nem szökne meg a gyerekei nélkül.

Július elején a nő elhatározta, hogy segítséget kér, azt mondta a férfinak, hogy elmegy bevásárolni, azonban nem boltba ment, hanem rendőrségre, ahol feljelentette a férfit.

A férfi ellen - aki jelenleg más ügy miatt börtönben van - az ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat.