Idős, beteg nőt raboltak ki Kőbányán - videó

Rablás, a, fővárosban,
Vágólapra másolva!
A férfi tavaly télen, a X. kerületben közlekedő egyik buszon felfigyelt a 74 éves, nehezen mozgó asszonyra, akit a buszról leszállva követni kezdett, majd egy kőbányai társasház bejáratánál rátámadt, és erőszakkal elvette az értékeit.
Vágólapra másolva!

A férfi december 4-én napközben Kőbányán, a Liget téren felszállt egy buszra, melyen egy 74 éves, beteg, mozgáskorlátozott asszony is utazott.

A férfi felfigyelt a járóbottal közlekedő nőre, akinél egy telepakolt szatyor volt, és elhatározta, hogy megszerzi az értékeit.

Amikor az asszony az egyik megállóban leszállt a buszról, a férfi követte őt, egészen egy kőbányai társasház bejáratáig. A bejárathoz vezető lépcsőnél a nő a szatyrot tartó kezével megfogta a korlátot, a másik kezével pedig a járóbotjára támaszkodott, majd fölfelé indult a lépcsőn, azonban addigra a férfi utolérte, és rátámadt. A férfi először megpróbálta kitépni a szatyrot a kezéből, ám az asszony azt erősen szorította, ezért a

támadó többször, ököllel ráütött a kezére. A nő a fájdalom hatására a szatyrot végül elengedte, amelyet a férfi felmarkolt, és elmenekült.

A szatyorban az asszony mobiltelefonja, pénztárcája, 2.000 forint, bankkártya, illetve az előzőleg vásárolt, 11.000 forint értékű termék volt.

Az ügyészség az 59 éves férfi ellen rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.