Nincs áram a Jászság több településén, egy trafóház kapcsolószekrényében volt tűz

Vágólapra másolva!
Tűz keletkezett egy trafóház kapcsolószekrényében Jászberény és Jászárokszállás között, személyi sérülés nem történt, de a Jászság több településén megszakadt az áramellátás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A tüzet jászberényi, a nagykátai és a hatvani tűzoltók oltják, a fővárosból légzőpalackokat vittek a helyszínre - tudatták.

Pócs János, a Jászág fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán azt írta, hogy

a hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat.

Forrás: Pócs János Facebook-oldala

A történtek miatt ma délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő - olvasható strand közösségi oldalán. Bíznak benne, hogy péntekre elhárítják a hibát, és a megszokott nyitvatartás szerint tudják fogadni a vendégeket.

A szoljon.hu-n olvasható, hogy "a közösségi oldalon több településről, köztük Jászberényből, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram".

A szolgáltató későbbre ígért választ arra a kérdésre, hogy mely településeken szakadt meg az áramellátás.

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere (Közösen Jászberényért Egyesület) közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosságot a szolgáltatóval történt egyeztetést követően, hogy hamarosan Jászberény teljes területén visszatér az áram.

A címlapi kép illusztráció!