Rétvári Bence: Több nyugati ország ide küldené vissza az illegális migránsokat

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migrants gather outside the operational centre called "Hotspot" on the Italian island of Lampedusa on September 14, 2023. The tiny Italian island of Lampedusa struggled on September 14, 2023 to cope with a surge in migrant boats from North Africa after numbers peaked at 7,000 people -- equivalent to the entire local population. (Photo by Alessandro Serranň / AFP)
Vágólapra másolva!
Önök támadják a kormány eljárását a Dunaferr megmentése érdekében, miközben 10 ezer munkahely megmentéséről van szó - mondta napirend előtti felszólalásában Panyi Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára az LMP felvetéseire hétfőn az Országgyűlésben. A Mi Hazánk a leginkább migrációpárti határozatot fogalmazta meg, mert regisztrálná az illegális migránsokat, ezért mi vállalnánk a felelősséget ezekért az emberekért, és több nyugati ország ide küldené vissza az illegális migránsokat - fogalmazott Rétvári Bence.
Vágólapra másolva!

A baloldalnak minden esetben, amikor gazdaságfejlesztésről vagy egy stratégai vállalat megmentéséről van szó, csak a hisztériakeltés és a politikai haszonszerzés fontos - így reagált Panyi Miklós Keresztes László Lóránt (LMP) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a kormány célja a Dunaferr megmentése, mivel ha a cég tönkremenne, akkor az egész dunaújvárosi térség nagyon súlyos bajba kerülne.

Panyi Miklós kijelentette, a baloldal fejezze be a hangulatkeltést a kormány Dunaferr-mentő eljárása kapcsán.

A kormány célja a Dunaferr megmentése Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Európában Magyarországon tudja megmutatni, hogyan tudja a határokat megvédeni - így reagált Rétvári Bence Toroczkai László (Mi Hazánk) felszólalására. A Belügyminisztérium államtitkára kijelentette, hogy az Európai Unió nem szervezheti ki a népességcserét az alvilági vezetők részére, akik számára az embercsempészet mára milliárdos üzletté vált. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Mi Hazánk a leginkább migrációpárti határozatot fogalmazta meg, mert regisztrálná az illegális migránsokat, ezért mi vállalnánk a felelősséget ezekért az emberekért, és több nyugati ország ide küldené vissza az illegális migránsokat.

A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy a rendőrök a saját testi épségük érdekében használhatnak lőfegyvert.