Életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport

Vágólapra másolva!
Víz alatti bevetésekhez elengedhetetlen életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásának köszönhetően. A pénzügyi szolgáltató májusban 1 millió forint összegű támogatást adott a szervezetnek, amelyből egy víz alatti kommunikációt lehetővé tevő berendezést, valamint 4 darab, úgynevezett Winget vásároltak, amely a víz alatti mozgás megkönnyítésére szolgál.
Vágólapra másolva!

A Providentnél nagyra becsüljük az életmentő tevékenységet, ezért is választottuk az Életjel Mentőcsoportot, amikor a támogatásról döntöttünk. Az élet felbecsülhetetlen érték, ezért mi a szervezeten belül is kiemelten kezeljük azokat a munkatársainkat, akik munkájuk során vagy mindennapjaikban életet mentettek. Örömmel tapasztaltuk, hogy jól hasznosult az általunk felajánlott támogatás, megnyugtató a tudat, hogy a szervezet az új eszközöknek köszönhetően hatékonyabb lehet a víz alatti mentések során. Ennek ellenére bízunk benne, hogy éles bevetésben nem lesz szükség a felszerelés használatára” – fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója az adomány kapcsán.

Forrás: Origo

A most beszerzett felszereléseket kifejezetten vízfelszín alatti mentések során tudja hasznosítani az Életjel Mentőcsoport. A Wing nevű eszközöket a búvárok a víz alatti lebegés és merülés kontrollálására használják. Ez teszi lehetővé számukra, hogy könnyedén fel- és le mozogjanak a vízben, valamint stabilan lebegjenek a kívánt mélységben – ami a víz alatti mentés során nélkülözhetetlen. A víz alatti kommunikációt lehetővé tévő eszköz segítségével pedig a mentésben résztvevők tudnak egymással hatékonyabban összedolgozni.

Forrás: Origo

Nagyon felemelő, hogy vannak, akik úgy gondolják, érdemesek vagyunk a támogatásukra. Ezen eszközök megvásárlásával pedig sokkal profibban, nyugodtabban tudjuk végezni a feladatunkat, a búvár biztonságban érzi magát, mert folyamatos a kapcsolat a parttal. Aki egy életet megment, a világot menti meg! – mondta el Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnök-parancsnoka. Hozzátette továbbá, hogy „évente több ezer földrengés történik, de amelyik beavatkozást igényel, az 4-5 évente egy-két alkalom. Azoknál rendszerint mi ott vagyunk.”