A dunaszerdahelyi maffia rettegett tagja jövőre szabadulhat a börtönből

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
2024 nyarán szabadulhat a börtönből Horváth Lehel, a korábbi dunaszerdahelyi maffia tagja, ha a bíróság nem ítéli el addig jogerősen. A férfi több emberrel is kegyetlenül végzett. Korábban többször is rosszul lett a tárgyalásokon, ezzel hátráltatva az eljárást. A legutóbb is rosszul lett, de a bíróság nem napolta el a tárgyalást, ezért lefeküdt a padra és aludt – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A "sírásó" néven ismert Horváth Lehel a dunaszerdahelyi maffia egyik utolsó tagja az egyik korábbi tárgyaláson elájult és mentő vitte kórházba. Ez volt a második tárgyalás, ami rosszullét miatt maradt el, az eljárás két hónapig nem haladt előre. A férfi most újra bíróság elé állt.

A bíróság a sok rosszullét miatt kivizsgáltatta Horváth Lehelt és kiderült, hogy alkalmas arra, hogy részt vegyen a tárgyalásokon. Annyit megtettek, hogy a bazini bíróság helyett a pozsonyi Igazságügyi palotában lévő börtön tárgyalójában folytatták a tárgyalást.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Horváth Lehel ismét azzal kezdte a tárgyalást, hogy rosszul van, majd azt kérte, hogy a bíróság napolja el a tárgyalást.

Ezt azonban nem tették meg, ezért a férfi lefeküdt a vádlottak padjára, a feje alá tette az iratokkal teli dossziéját és végig aludta a reggel 8-tól délután 3-ig tartó tárgyalást.

Több embert is meggyilkolt

A tárgyalásra csak Nagy Zsoltot idézték be tanúnak, aki Sátor Lajos bandájában több gyilkosságban is részt vett. A férfi elmondta, hogy Horváth Lehelnek „magasabb beosztása" volt a maffiában, és barátja volt sátor Lajosnak. Ő találta ki a dunaszerdahelyi bankrablást, amikor 45 millió koronát loptak el egy trezorból, majd ő javasolta Karika Csaba megölését, aki elvégezte a rablást.

Ezen felül Horváth Lehel darálta le 2006-ban Reisz Andor holttestét és 2010-ben ő lőtte le Sátor Lajost.

Nyáron szabadulhat

A szlovák törvények szerint 4 évnél tovább nem lehet valakit letartóztatásban tartani. Horváth Lehelt 2020-ban tartóztatták le, ezek alapján 2024 áprilisában szabadulhatna. A bíróság azonban úgy döntött, hogy azt a két hónapot, amíg az egészségügyi szakvélemény készült, nem számolják bele a fogságba.

Így június 16-án szabadulhat a börtönből Horváth Lehel, ha addig nem ítéli el a bíróság

– írja a Bors.