Terrorelosztási kvótát akarnak Brüsszelben

brüsszel, belgium, lövöldözés, terrortámadás, két áldozat, fegyver, tettes szabadlábon, 2023. 10. 16.
This photograph shows the police perimeter at the site of a shooting incident in the Ieperlaan - Boulevard d'Ypres, in Brussels, on October 16, 2023. Two people were killed during a shooting in Brussels on October 16, 2023 evening and the suspect was on the run, the Belgian capital's prosecutor's office said. (Photo by HATIM KAGHAT / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekből jól látszik, hogy az Izraelt ért terrortámadás felbátorította az Európában lévő szélsőséges bevándorlókat – mondta Hollik István, a KDNP képviselője napirend előtti felszólalásában kedden az Országgyűlésben. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke pedig arról beszélt, hogy a déli határon is valóságos háború dúl a migránsok részéről, célzott lövéseket adnak le a magyar és szerb járőrökre.
Vágólapra másolva!

Európa keleti felén egy véres háború dúl, több százezer halott van eddig az ukrajnai háborúban - mondta Kósa Lajos napirend előtt. A Fidesz országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra is, hogy a Közel-Keleten is borzalmas mészárlást hajtott végre a Hamász.

Kósa Lajos szerint teljesen világos, hogy ez a helyzet oda fog vezetni, hogy valaki meg fog sérülni. Ki ezért a felelős? – tette fel a kérdést.

A schengeni határok 40 százaléka jelenleg is le van zárva - tette hozzá. Ez a migráció az összes uniós értéket le fogja rombolni, mert a migráció a bűnözéssel és a terrorral jár kéz a kézben - összegzett Kósa.

Minderre Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy soha nem látott veszélyben érzik magukat az európaiak.

Európa egyre több országában a rendőrség nem tudja fenntartani a közbiztonságot, míg Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa - mondta Rétvári. Magyarországon nem lesznek no-go zónák, és nem lesz Lampedusa az országból – tette hozzá.

Egyre súlyosabb a helyzet Európában Forrás: AFP/Hatim Kaghat

Izraelben a Hamász egy brutális és kegyetlen terrortámadást hajtott végre, ártatlanok százai haltak meg – mondta Hollik István, a KDNP képviselője napirend előtt. Ezzel párhuzamosan a terror ismét megjelent az európai utcákon, és két svéd fociszurkolót öltek meg Brüsszelben - tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy a merénylő két évig szabadon járhatott, mivel 2021-ben kiutasították. Szólt arról is, hogy a bevándorlók közben Berlinben Neukölln negyedében a zsidók lakásait megjelölik.

A biztonsági kockázatot tovább növelheti, hogy újabb migrációs hullám indulhat Európába, miközben a szélsőséges erők célja minél több terrorista bejuttatása a kontinensre - mondta a KDNP képviselője.

A veszély most nagyobb mint valaha, nem migránselosztási, hanem terrorelosztási kvótát akarnak Brüsszelben, hogy szétterítsék a terrorfenyegetettséget - mondta Hollik. A migránskvótát természetesen a dollárbaloldal támogatta az európai parlamenti szavazáson - zárta szavait.

A tömeges migránsáradat halálos veszélyt jelent az emberek számára – így reagált Zsigmond Barna Pál Hollik szavaira. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint

Szólt arról is, hogy a migrációs helyzet miatt a schengeni övezet megbukott a belső határok lezárása miatt. Az Izraelt ért terrortámadás felbátorította a szélsőséges nézeteket valló bevándorlókat - tette hozzá. Jó lenne, ha az európai emberek érdekeit figyelembe vevő döntések születnének Brüsszelben - mondta az államtitkár.