Jégeső és szélvihar jöhet, mutatjuk a jövő hét időjárását!

vihar, Balaton
Balatonfenyves, 2014. május 14. A partfalat csapkodják a hullámok a balatonfenyvesi szabadstrandon, ahol az erős északi szél miatt kiöntött a Balaton vize 2014. május 14-én. Több Balaton-parti településen már elrendelték a védekezést a tó magas vízállása és az egyre erősödő széllökések miatt a parthoz közeli épületek megóvása érdekében. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Vasárnap az ország északkeleti, keleti felén nagy területen várható köd, illetve rétegfelhőzet reggel, mely akár egész nap megmaradhat. Máshol napos, fátyolfelhős idő lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. 20 fok köré melegszik a levegő, de északkeleten jóval hűvösebb lesz.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, ismét északon a több felhővel. Északnyugaton kisebb eső előfordulhat. Sokfelé lesz erős a déli szél. 17-24 fok várható.

Kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és kora délutánig csak elszórtan, délutántól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Akár jégeső, szélvihar is lehet. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik a szél. 19-22 fok valószínű délután.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/Varga György

Szerdán, Mindenszentek napján sok napsütésre van kilátás délután fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. 13-14 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a ködfoltok megszűnése után változóan felhős idő ígérkezik. Nem lesz eső. A maximum 16 fok körül alakul.